Prati nas

Mozaik

Šuštanje lišća i šapat kiše

Šarena melankolija pred zimski smiraj

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Zagazili smo u listopad, mjesec u kojem je jesen obojana najživljim bojama prije no što izdahne i prepusti mjesto zimi. „Izblijedit će tvoj fantastični svijet i nestat će, uvenut će tvoji snovi i rasuti se poput žutog lišća s drveća“, napisao je Dostojevski u “Bijelim noćima” metaforički opisujući bolest i iščeznuće ljudskog bića.

No jesen je melankolična, a ne tužna. Za neke čak i radosna najava zimskog smiraja. „Jesen je drugo proljeće, gdje je svaki list zapravo cvijet”, riječi su velikog Alberta Camusa. U ovom slučaju Camusu vjerujemo više nego ruskom klasiku pa vam nudimo najljepše slike jeseni. Uostalom, ako je vjerovati novelistici Vivian Siobhan, jesenje boje su zabavne. “Tako su intenzivne, jarke i lijepe! Kao da vas priroda pokušava zasiti bojama kako biste ih imali dovoljno tijekom zime koja će sve učini prigušenim i tupim.” Ali, hej! Nije ni zima tako loša, zar ne?

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.