Prati nas

Vijesti

Dignite dupe!

Sindikati vam šalju pozivnicu, pametno bi je bilo prihvatiti

Ako smatraš da je 60 godina života i 41 godina radnog staža sasvim dovoljno za ostvarivanje starosne mirovine bez penalizacije –  dođi na prosvjed, i tebe se tiče! 

Objavljeno

|

Prvomajski prosvjed 2018.
foto: Sandro Bura

“Doživi mirovinu! I tebe se tiče!” Parola je to pod kojom su tri radnička sindikata pozvala građane da im se pridruže u subotu 20. listopada, točno u podne na Europskom trgu u Zagrebu kako bi izrazili nezadovoljstvo mirovinskom reformom koju predlaže vlada Andreja Plenkovića (HDZ).

Prosvjed organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Matica hrvatskih sindikata. Podržava ga i Sindikat umirovljenika Hrvatske. U nastavku pročitajte protiv čega se prosvjeduje.

Sindikalni zahtjevi

Ako si za vraćanje dobi na starosnu mirovinu na 65 godina života – dođi na prosvjed, i tebe se tiče!

Ako si protiv povećanja penalizacije za prijevremeno umirovljenje, a za sankcioniranje poslodavaca koji prisiljavaju radnike na ranije umirovljenje – dođi na prosvjed, i tebe se tiče!

Ako smatraš da je 60 godina života i 41 godina radnog staža sasvim dovoljno za ostvarivanje starosne mirovine bez penalizacije –  dođi na prosvjed, i tebe se tiče!

Ako si protiv smanjenja izdvajanja za 1. stup međugeneracijske solidarnosti zbog povećanja izdvajanja za 2. mirovinski stup – dođi na prosvjed, i tebe se tiče!

Ako smatraš da mirovine za posebne kategorije korisnika treba izdvojiti u zaseban stup i uskladiti s općim pravilima za umirovljenje – dođi na prosvjed, i tebe se tiče!

I Sindikat umirovljenika Hrvatske poziva građane na prosvjed

Kako nam je potvrdila predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske, Jasna A. Petrović, i SUH podržava ovaj prosvjed. Na svojoj su Facebook stranici napisali: “Dragi prijatelji, budite u subotu 20. listopada točno u podne na Europskom trgu u Zagrebu. Nisu pristali poboljšati formulu za usklađivanje mirovina, ne vide bijedu i poniženje umirovljenika. Zato ćemo se sa svojim zahtjevima pridružiti prosvjedu.

Jasna Petrović (foto: S. Bura/S.Bogdanic/Mojevrijeme.hr)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.