Prati nas

Mozaik

skupi blagdani

Biste li, poput ove svekrve, svojoj obitelji naplatili božićni ručak?

Blagdani su vrijeme druženja s najmilijima, to svi znamo. No svako je druženje ugodnije uz bogatu trpezu. Nevolja je u tome što stol pun hrane itekako košta. Tko bi prema vama trebao snositi trošak blagdanskog obroka: domaćin ili sami gosti?

Objavljeno

|

Koliko košta božićni ručak?
foto: Pixabay

Bliže se blagdani, obiteljska okupljanja, zajednički ručkovi. Druženje s najmilijima svakako je najvažniji dio blagdana, no neće smetati ni bogata trpeza. No, tko bi taj pun stol trebao platiti? Nedavna objava na portalu Mumsnet potakla je upravo takvu raspravu.

Naime, javila se jedna mlada majka koja je rekla kako su ona i njezina obitelj pozvani na božićni ručak kod muževe majke te da je gospođa svekrva odlučila svakome gostu naplatiti 17 dolara (111 kuna) za ručak. “Na ručku će biti dosta ljudi i rekla je da doista želi obrok za pamćenje. Mom se mužu ta ideja ne sviđa pa mi je predložio da blagdane provedemo kod mojih roditelja. Iako mi je ideja plaćanja božićnog ručka neobična, ne mogu reći da ne razumijem svekrvu koja je u mirovini i nije joj lako financirati ručak za tako puno ljudi”, napisala je Stacey.

Njezina je objava potaknula čitavu raspravu. “Blagdani nisu samo hrana, darovi i novac. Važno je druženje”, rekao je jedan komentator. “Druženje je svakako najbitnije, no kakvi bi to blagdani bili bez punog stola. A puni stol košta”, rekla je druga komentatorica.

Oglas

“Možda su se mogli dogovoriti da svatko donese nešto od hrane. Na taj način trošak neće pasti na leđa jedne umirovljenice, a izbjegao bi se razgovor o novcu”, predložila je kompromisno rješenje treća komentatorica.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.