Prati nas

Show

Optimizam i ljubav

Osvojila nas je Crna Višnja (56) u Zvijezdama, evo i zašto

Peveci nas mogu podučiti i nekim vrijednim lekcijama koje su nam potrebnije od savršenog tonaliteta –  kao što su zajedništvo i odanost pa čak i u najtežim vremenima i nakon 36 godina braka.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Višnja Pevec (screenshot: RTL)

“Ženama mojih godina preporučila bih da se ne boje ničega i da prihvate nove prilike. Djeca su odrasla, imaju svoj život i vrijeme je da se bavimo sobom i radimo ono što volimo. Život i obveze su me vodile u drugom smjeru, ali sada je pravi trenutak.” Izjavila je to Višnja Pevec (56), nekadašnja poznata poduzetnica, a danas bjelovarska poljoprivrednica prije no što je zakoračila na scenu RTL-ova talent showa “Zvijezde”.

Otpjevavši besmrtnu pjesmu Jasne Gospić “Zar je voljeti grijeh” iz 1985. godine, Pevec je pokazala da su njene glazbene ambicije puno veće od mogućnosti, no donijela je na scenu i priču o nepriznavanju poraza i istinskoj borbi za vlastite snove. Jer jedna od dvoje najstarijih kandidata ove emisije nije odustala od sreće ni nakon više od pola godine istražnog zatvora i, mnogi će reći nepravednog, gubitka poslovnog carstva koje gradila sa svojim životnim suputnikom – Zdravkom.


Popularnost, jednim dijelom i tragedija, “Crne Višnje” leži u potrebi njenih “obožavatelja” da joj se narugaju, jer u ljudskoj je prirodi da se volimo smijati onima koji padnu, pogotovo ako smo im se prije toga klanjali. Zna to i RTL koji je odlučio eksploatirati njenu ambiciju.

Ali Peveci mogu podučiti i nekim vrijednim lekcijama koje su nam potrebnije od savršenog tonaliteta –  kao što su zajedništvo i odanost pa čak i u najtežim vremenima i nakon 36 godina braka. “Imamo krasna dva sina. Izvrsna je majka. Svestrana. Umjetnička je duša. Čega god se primi, ide joj od ruke. Dobra je supruga, malo stroga i nema labavo s njom. Sjećam se kada je imala 16 godina. Došao sam k njoj u ovo dvorište tada prvi puta na motoru. Tu smo i danas”, ispričao je s neskrivenom ljubavlju Zdravko Pevec priču koju bi htjela čuti svaka žena.

“Divim se vašem životnom optimizmu i vjeri u ljude, vašoj vjeri u dobro”, kazala je njena mentorica Nina Badrić. A to je ujedno i razlog zbog kojeg ćemo i mi navijati za “Crnu Višnju”. Ona pak kaže da se na brojne loše kritike, baš kao ni dosad, neće osvrtati jer joj je najvažnija podrška njezina supruga i djece.

.

Show

Rajko Dujmić će biti pokopan u Aleji velikana, danas bi slavio 66. rođendan

U Aleji velikana nalaze se grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i drugih velikana.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Skladatelj Rajko Dujmić, najpoznatiji po svojem radu u Novim fosilima, bit će pokopan na Mirogoju u Aleji velikana. Zemljište za grob među zaslužnim građanima obitelji Rajka Dujmića ustupit će Grad Zagreb.

“Povjerenstvo predlaže gradonačelniku Grada Zagreba zaključak i temeljem tog prijedloga gradonačelnik Grada Zagreba može donijeti zaključak o dodjeli zemlje za grobno mjesto čije troškove snosi Grad Zagreb”, kazao je za RTL Patrik Šegota, voditelj Podružnice Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga.


U Aleji velikana nalaze se grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i drugih velikana. Na tom dijelu Mirogoja cijene zemljišta prilično su visoke, a neka grobna mjesta prodavala su se po cijeni od čak 160.000 kuna.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP