Prati nas

Show

Optimizam i ljubav

Osvojila nas je Crna Višnja (56) u Zvijezdama, evo i zašto

Peveci nas mogu podučiti i nekim vrijednim lekcijama koje su nam potrebnije od savršenog tonaliteta –  kao što su zajedništvo i odanost pa čak i u najtežim vremenima i nakon 36 godina braka.

Objavljeno

|

Višnja Pevec (screenshot: RTL)

“Ženama mojih godina preporučila bih da se ne boje ničega i da prihvate nove prilike. Djeca su odrasla, imaju svoj život i vrijeme je da se bavimo sobom i radimo ono što volimo. Život i obveze su me vodile u drugom smjeru, ali sada je pravi trenutak.” Izjavila je to Višnja Pevec (56), nekadašnja poznata poduzetnica, a danas bjelovarska poljoprivrednica prije no što je zakoračila na scenu RTL-ova talent showa “Zvijezde”.

Otpjevavši besmrtnu pjesmu Jasne Gospić “Zar je voljeti grijeh” iz 1985. godine, Pevec je pokazala da su njene glazbene ambicije puno veće od mogućnosti, no donijela je na scenu i priču o nepriznavanju poraza i istinskoj borbi za vlastite snove. Jer jedna od dvoje najstarijih kandidata ove emisije nije odustala od sreće ni nakon više od pola godine istražnog zatvora i, mnogi će reći nepravednog, gubitka poslovnog carstva koje gradila sa svojim životnim suputnikom – Zdravkom.Popularnost, jednim dijelom i tragedija, “Crne Višnje” leži u potrebi njenih “obožavatelja” da joj se narugaju, jer u ljudskoj je prirodi da se volimo smijati onima koji padnu, pogotovo ako smo im se prije toga klanjali. Zna to i RTL koji je odlučio eksploatirati njenu ambiciju.

Ali Peveci mogu podučiti i nekim vrijednim lekcijama koje su nam potrebnije od savršenog tonaliteta –  kao što su zajedništvo i odanost pa čak i u najtežim vremenima i nakon 36 godina braka. “Imamo krasna dva sina. Izvrsna je majka. Svestrana. Umjetnička je duša. Čega god se primi, ide joj od ruke. Dobra je supruga, malo stroga i nema labavo s njom. Sjećam se kada je imala 16 godina. Došao sam k njoj u ovo dvorište tada prvi puta na motoru. Tu smo i danas”, ispričao je s neskrivenom ljubavlju Zdravko Pevec priču koju bi htjela čuti svaka žena.

“Divim se vašem životnom optimizmu i vjeri u ljude, vašoj vjeri u dobro”, kazala je njena mentorica Nina Badrić. A to je ujedno i razlog zbog kojeg ćemo i mi navijati za “Crnu Višnju”. Ona pak kaže da se na brojne loše kritike, baš kao ni dosad, neće osvrtati jer joj je najvažnija podrška njezina supruga i djece.

.

Show

Madonna (60) je ‘popeglala’ snimku s Eurosonga. Ovako je to trebalo zvučati

‘Fino uređeno. Ne može se čuti niti jedan promašeni ton. Skidam kapu’, napisao je jedan od brojnih komentatora, dok se drugi pitaju gdje su nestali originalni vokali.

Objavljeno

|

Autor

Komentatori nastupa možda najveće živuće pop-ikone Madonne na Eurosongu brojni su i mogu se podijeliti u dvije skupine. Iako Madonna nikada nije bila posebno dobra pjevačica, u prvoj su skupini slušatelji razočarani onime što je servirala na najvećoj glazbenoj pozornici.

Falšanje i nedostatak daha nije se moglo ne primijetiti iako svi znamo da pjevanje nikada nije bilo glavni adut pjevačice koja je rušila barijere. Zato su u drugoj skupini oni, a među njima smo i mi, koji opraštaju sve i  tvrde: “Bez obzira na sve, kraljica ostaje kraljica.” Jer Madonnu jednostavno ne možemo promatrati bez “minulog rada”, zar ne?Šezdesetogodišnja zvijezda, čini se, ne može se pomiriti sa starenjem, a ni s činjenicom da su danas glazbeno tržište i sama scena bitno drugačiji od “njenih vremena”. I zato mladima njeni nastupi malo znače, a stariji su razočarani, pomalo i tužni. “Kraljica je u falšu i dok govori”, komentirala je operna pjevačica i članica žirija glazbenih televizijskih natjecanja Martina Tomčić.

Da je i sama Madonna svjesna vizualno sjajnog, ali vokalno lošeg nastupa govori i činjenica da je je na službenom Youtube kanalu objavila “popeglanu” snimku (vidi gore) koja nam, zapravo, govori kako je nastup trebao zvučati.

“Fino uređeno. Ne može se čuti niti jedan promašeni ton. Skidam kapu”, napisao je jedan od brojnih komentatora, dok se drugi pitaju gdje su nestali originalni vokali. “Ovo nije kaos koji sam gledala na televiziji”, zaključak je druge obožavateljice. “Fotošopirala si glas”, kaže treća u raspravi koja je u samo jednom danu nanizala 5.400 komentara.

Nastavi čitati