Prati nas

Vijesti

Zagrebački HNK jednog Orašara daruje socijalno ugroženima

Kod dodjele karata posebnog kriterija nema. Nama su poznate obitelji lošijeg imovinskog stanja, umirovljenici s niskim primanjima koji su već godinama u sustavu. Njima ćemo prvo ponuditi karte, istaknula je Galić.

Objavljeno

|

Balet za siromašne
Milan Bandić i Dubravka Vrgoč

Jednu od izvedbi predstave “Orašar” Hrvatsko narodno kazalište 13. prosinca poklonit će socijalno najugroženijim građanima Zagreba i tako im uljepšati predbožićno vrijeme, najavljeno je na konferenciji za medije.

Kako prenosi Hina, intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč najavila je predstavu i kazala kako im je akcija Crvenog križa, u kojoj je sudjelovao i HNK, bila inspiracija. Izrazivši zadovoljstvo što je osigurano 600 karata za osobe slabijega imovinskog staatusa, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić rekla je da se nada da će karte razveseliti njihove korisnike.

“Kod dodjele karata posebnog kriterija nema. Nama su poznate obitelji lošijeg imovinskog stanja, umirovljenici s niskim primanjima koji su već godinama u sustavu. Njima ćemo prvo ponuditi karte”, istaknula je Galić. Dodala je da njezin ured surađuje i s udrugama koje se brinu o umirovljenicima, socijano ugroženima, obiteljima s mnogo djece i dr., te će dio karata udruge podijeliti svojim korisnicima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se zahvalio organizatorima na “tom vrhunskom poklonu – božićnoj baletnoj čaroliji”, koju su poklonili građanima. Bandić je također obećao da će HNK, do Dana Grada Zagreba, dobiti završen prilaz za osobe s invaliditetom. “Od danas će se početi projektirati prilaz za invalide. Znam da se u HNK ne može ugraditi dizalo, ali ćemo naći opciju i način da osobe s invalidetom mogu doći i do najvišeg kata. Projekt će biti završen do Dana Grada Zagreba”, poručio je Bandić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.