Prati nas

Show

Karmela odlazi s Hrvatske televizije, kaže da ostaje na ekranima

Karmela je, navodno, odlučila otići svojom voljom, a u stalnom radnom odnosu bit će još kratko. Hoćemo li je nakon Nove godine gledati na nekoj drugoj televiziji ili će se potpuno pozdraviti s medijima i okrenuti novu stranicu u svojoj profesionalnoj karijeri u ovom trenutku zna samo ona.

Objavljeno

|

Karmela Vukov Colić (screenshot: HTV)

Televizijska i radijska voditeljica Karmela Vukov Colić (50), jedno od zaštitnih lica dugovječne HRT-ove emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’, napušta javnu televiziju na kojoj je provela čak 31 godinu. Prisavlju gdje je provela čak 31 godinu, piše Slobodna Dalmacija.

Slobodnoj je potvrdila da ćemo je i dalje gledati na malim ekranima. Karmela je, navodno, odlučila otići svojom voljom, a u stalnom radnom odnosu bit će još kratko. Hoćemo li je nakon Nove godine gledati na nekoj drugoj televiziji ili će se potpuno pozdraviti s medijima i okrenuti novu stranicu u svojoj profesionalnoj karijeri u ovom trenutku zna samo ona.Za Slobodnu se u ožujku i prisjetila najzahtjevnijih trenutaka u karijeri. “Svakako ono ratno vrijeme kad sam s Draženom Dajićem za emisiju Gardijada obilazila ratišta. Svašta smo vidjeli u tim godinama, mnogo ružnoga i teškoga, ali i toliko lijepoga. Emisija je bila koncipirana tako da, uz glazbu, obitelji šalju pozdrave svojima na ratištima, a mi smo, snimajući naše vojnike na položajima, slali natrag poruku da su dobro. Često smo bili i pod granatama, jurili bez svjetla neosvijetljenim prometnicama, trčali u skloništa, ali kad dođete u rov i vidite da su dečki kilometrima vukli kabele da bi i na isturenim položajima mogli gledati Gardijadu, onda vidite da sve ima smisla. I danas čuvam desetke albuma s fotografijama svih koje smo obišli. Ponekad ih otvorim i pitam se koliko je tih sjajnih momaka još živo”, ispričala je Vukov Colić.

.

Show

Oliver Mlakar: Ako me netko ne prepozna, u njemu je greška

Stvar koju ne toleriram: u informativnom programu ne smije biti lokalnog dijalekta, samo standardni hrvatski jezik. Kod neformalnih emisija lokalizmi su simpatični, ali u informativi im nije mjesto.

Objavljeno

|

Autor

Stare slike Olivera Mlakara

Najpoznatiji hrvatski voditelj i spiker, Oliver Mlakar (83) ni danas ne miruje. “Živim vrlo dinamično, nemam vremena za sjećanja na prošlost”, izjavio je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Iz tog intervjua izdvajamo neke akcente.

O svojoj prepoznatljivosti

Može djelovati neskromno, prepotentno, ali ako me netko ne prepozna, nikada me nije vidio, nikada čuo, onda ja kažem kako je u njemu greška. To je baš čudo veliko. Pa ako me zbog ničega drugoga ta osoba ne poznaje, onda makar zbog Kviskoteke, koja je doslovce praznila ulice. Čujte, dobar se voditelj stvara, nekada se jako puno ulagalo u svaku emisiju, tek kada bi se svaki detalj doveo do savršenstva, izlazilo se vani.O ljubavnim ponudama

Ma bilo je tih ljubavnih ponuda, stizale su preko porukica ostavljenih na radnom stolu. Dolazile su telefonom, preko prijatelja, kolega. Ali nije tu bilo kruha, uvijek je bila i postojala samo moja Dunja. Sve te ponude, sve je to bilo u stilu – uzalud vam trud svirači. Bio sam čvrstog karaktera, neumoljiv. I tada i sada svoju sam obitelj čuvao kao kap vode na dlanu. Veliku popularnost nikada nisam koristio, ni tada ni sada. Ali, jesam, osjećao sam je.

O današnjem televizijskom programu

Baš sam neki dan pročitao nešto vezano uz jedan naš plesni show, kako je to bio reklamni niz isprekidan s nekoliko plesnih sekvencija. Bilo je reklama i u moje vrijeme, ali ne ovoliko kao danas. I stvar koju ne toleriram: u informativnom programu ne smije biti lokalnog dijalekta, samo standardni hrvatski jezik. Kod neformalnih emisija lokalizmi su simpatični, ali u informativi im nije mjesto.

Nastavi čitati