Ilustracija (screenshot: RT)

Za sve su krivi

Ličanin traži veš-mašinu i ormare koje su odnijeli ‘migranti’

Autor: • 05. 11. 2018. • Vijesti545 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Karlovčanka Draženka Polović na Facebooku je objavila zanimljivu i ironičnu crticu u vezi migranata koji su ovih dana prolazili Hrvatskom i pri tome neovlašteno ulazili u vikendice, koristili struju, jeli hranu i prali rublje. Objavu prenosimo u cijelosti.

„Na putu migranata, ljudi koji iz raznih dijelova svijeta pokušavaju stići u neku od uređenih i bogatih zemalja zapada i ostvariti svoje pravo na život, slobodu i sreću, našla se i vikendica moga prijatelja, u Lici, u zaseoku blizu Plitvica.Ubrzo nakon što se ispostavilo da preko ličkih brda i šuma prolaze kolone nesretnih ljudi, provaljeno je i u njegovu vikendicu. Kada je došao, brava na ulaznim vratima je bila odvaljena, zalihe hrane pojedene, nešto odjeće je nestalo, a struja korištena za punjenje mobitela – potrošena.

I tako je moj prijatelj na vratima ostavio poruku da su otključana, da ih ne treba razbijati i zamolio je da ih, kada odlaze, dobro zatvore kako životinje ne bi ulazile u kuću. U kući je pak ostavio upute o tome gdje uključiti struju, svjestan da je pun mobitel i GPS ono najvažnije što tim ljudima treba, i još neka sitna uputstva.

I doista, sve je postalo lakše i s manje štete. Međutim, prije nekoliko tjedana nestala mu je vešmašina i još neki dijelovi pokućstva. Pa eto, s obzirom na ovu sveopću mobilizaciju naroda u borbi protiv migranata, molim one koji vide jednog od njih, a koji se prema zapadu kreće s vešmašinom ili ormarom na leđima, da ih svakako prijave najbližoj policijskoj stanici.“

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.