Prati nas

Povjerljivo

Sanja (67): Žarko želim voditi ljubav, a suprug je nemoćan

Dođe mi period kada bih najradije skočila na njega, ali presiječem to u sebi i bude mi loše. Nisam razmišljala o nalaženju ljubavnika, iako mi je suprug jednom rekao da bi mi to odobrio.

Objavljeno

|

Seks sa starijim muškarcima i ženama
foto: Pexels

Primili smo pismo čitateljice Sanje kao reakciju na prilog “On je izgubio interes za nju. Treba li ona pronaći ljubavnika?” Pismo prenosimo u cijelosti. Nadamo se da ćete pomoći Sanji svojim odgovorima koje ćemo također prenijeti na ovom mjestu. 

Umirovljenica sam. Imam 67 godina i živim u Austriji. 13 godina nemam menstruaciju. Prestala je naglo. Do prije dvije godine imala sam povremeni seks sa suprugom s kojim sam u braku 48 godina. Koristio je tablete za postizanje erekcije. Mene to nije zadovoljavalo, ali bolje išta, nego ništa. Imam izraženu potrebu za seksom.

Već dvije godine mu ni lijekovi ne pomažu, a ja želim seks. Danju sam u redu, ali ne smijem ni pomisliti na vođenje ljubavi, jer čim pomislim, žarko poželim seks. Noć je katastrofa. Sanjam muško spolovilo i kako vodim ljubav s njim. U snu se krećem kao za vrijeme seksa i doživim orgazam. U svemu nema nikakve konkretne osobe, samo veliko i čvrsto muško spolovilo.

Nisam to ispričala suprugu, jer je i on jako razočaran zbog nedostatka seksa. Dođe mi period kada bih najradije skočila na njega, ali presiječem to u sebi i bude mi loše. Nisam razmišljala o nalaženju ljubavnika, iako mi je suprug jednom rekao da bi mi to odobrio. Problem je što se suprug želi maziti i ljubiti, a ja to izbjegavam jer se od toga samo uzbudim i gorim od želje. Molila bih čitateljica da mi napišu imaju li isti problem i što one tada rade.

Sanja

Pišite Sanji

Jeste li se ikad našli u sličnoj situaciji ili ste razmišljali o njoj? Napišite potpuno anonimno svoj odgovor Sanji. Mi ćemo vaše pismo urediti i anonimno objaviti na ovom mjestu. Pišite nam preko našeg stranice Povjerljivo (klikni ovdje).

Lily: Život je samo jedan

Draga gospođo, stvarno sam se zamislila nad vašim problemom. Možda i mene nekad tako nešto snađe. Htjedoh iskreno reci, ako suprug uz bilo koju pripomoć lijekova i dalje ne može, zar je grijeh ostvariti seks sa nekim drugim? Ne mora on to nužno znati. Život je samo jedan, zar da oskudijevamo i u seksu pored svih životnih nedaća? To je moje mišljenje. Možda je pogrešno, ali bih si makar tako ispunila potrebu. A brak je brak, samo bih bila još bolja, zadovoljnija, smirenija…

Kela: Smirite hormone

Draga gospođo, smirite hormone. Zar bi bacili u vodu sve vrijeme provedeno s mužem? Ni kod mene nije bajno. Mi smo u braku 45 godina i imamo šestero djece. Prošla sam kalvariju  u životu i danas sve prihvaćam kao od Boga dano. Kako starimo, ne može biti bolje, niti možemo očekivati isto kao kad smo bili mladi. Ako volite svoga muža, prihvatite situaciju. Sretno!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.