Prati nas

Mozaik

Ich bin Angela

Simpatična stogodišnjakinja Angelu proglasila Macronovom suprugom

Njemačka kancelarka u Parizu je doživjela nešto što vjerojatno još nikad nije: jedna ju je starija gospođa zamijenila za Macronovu suprugu pa joj je ova morala objašnjavati da je ona zapravo njemačka kancelarka. Dakako, video zabune je ubzo postao viralan.

Objavljeno

|

screenshot: EuroNews

Na velikom skupu u Parizu održanom povodom stote obljetnice završetka Prvog svjetskog rata, francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemačka kancelarka Angela Merkel susreli su se i s običnim građanima koji su ih došli pozdraviti vidjeti izbliza.

Uzbuđenje je bilo veliko, a među najsretnijima što će upoznati francuskog predsjednika bila je 101-godišnja umirovljenica iz Pariza, silno radosna što je dobila priliku upoznati francuskog predsjednika.

“Gospodine Macron, ovo je nevjerojatno! Da mala žena poput mene upozna francuskog predsjednika i rukuje se s njime, to je fantastično. Nemojte me rasplakati”, kazala je Macronu radosna gospođa i okrenula se kancelarki Merkel te ju srdačno pozdravila s: „Gospođo Macron!“ Merkel se malo zbunila i objasnila gospođi da ona nije Macronova supruga već kancelarka Njemačke.

“Kako?”, pitala je gospođa. “Kancelarka Njemačke. Ja sam kancelarka Njemačke”, rekla je Merkel, malo na njemačkom a malo na francuskom, rukujući se s oduševljenom gospođom.

Ne znamo je li gospođa razumjela zabunu ili nije, no samo je nekoliko puta ponovila: “Pa to je fantastično! Rasplakat ću se!”

Pogledajte snimku:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.