Prati nas

Mozaik

zapostavljeni djedovi

Djedove nitko ‘ne zarezuje’, dobivaju najmanje darova za Božić

Iako su zajedništvo i druženje sasvim u redu, rijetki su oni koje neće razveseliti i kakav poklon ispod bora. No najnovije istraživanje pokazalo je da postoji prilična nejednakost u količini poklona koje dobivaju pojedini članovi obitelji. U tome najlošije prolaze djedovi.

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: Gus Moretta/Unsplash

Ako djedove nije zahvatilo blagdansko veselje, to je vjerojatno jer znaju što ih čeka. U njihovom slučaju, ne čeka ih baš puno toga pod božićnom jelkom. 

Naime, istraživanje je pokazalo da čak i obiteljski kućni ljubimac dobiva više darova od djedova koji su, jadni, na kraju svačije darovne liste, piše Daily Mail. Očekivano, od svih članova obitelji, najviše darova dobivaju djeca, pokazalo je istraživanje koje je proveo Barclays. 


Ispitivanje koje je uključivalo više od 2.000 Britanaca, ustanovilo je i da se broj darova koji netko dobiva, smanjuje s brojem njegovih godina, iako se kod djece zna dogoditi da starija braća i sestre dobiju ipak malo više od najmlađih. U prosjeku, najstarije dijete dobije 5,5 darova, srednje dijete 4, najmlađe 5,2, dok mame i tate dobivaju 2,9, odnosno 2,5 darova.

Bake će pod borom naći u prosjeku 1,9 darova – jednako kao i obiteljski kućni ljubimac – dok će djedovi prosječno dobiti jedva 1,8 darova. Istraživanje je otkrilo i koji su darovi najomraženiji. To su baterije, čarape, donje rublje, kravate i sapuni.

“Iako ljudi vole svojim ukućanima i obitelji kupovati darove, važno je zadržati hladnu glavu i ne potrošiti više nego bi se smjelo. Također, važno je nikoga ne izostaviti kako ne bi bio tužan za blagdane. Zanimljivo, naše istraživanje je pokazalo da najviše darova ne dobivaju najmanja djeca, koju se često smatra i najrazmaženijima, već najstarija djeca”, rekla je Josie Chapman iz Barclaysa.

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP