foto: Gus Moretta/Unsplash

zapostavljeni djedovi

Djedove nitko ‘ne zarezuje’, dobivaju najmanje darova za Božić

Autor: • 11. 12. 2018. • Kolaž, Mozaik279 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ako djedove nije zahvatilo blagdansko veselje, to je vjerojatno jer znaju što ih čeka. U njihovom slučaju, ne čeka ih baš puno toga pod božićnom jelkom. 

Naime, istraživanje je pokazalo da čak i obiteljski kućni ljubimac dobiva više darova od djedova koji su, jadni, na kraju svačije darovne liste, piše Daily Mail. Očekivano, od svih članova obitelji, najviše darova dobivaju djeca, pokazalo je istraživanje koje je proveo Barclays. Ispitivanje koje je uključivalo više od 2.000 Britanaca, ustanovilo je i da se broj darova koji netko dobiva, smanjuje s brojem njegovih godina, iako se kod djece zna dogoditi da starija braća i sestre dobiju ipak malo više od najmlađih. U prosjeku, najstarije dijete dobije 5,5 darova, srednje dijete 4, najmlađe 5,2, dok mame i tate dobivaju 2,9, odnosno 2,5 darova.

Bake će pod borom naći u prosjeku 1,9 darova – jednako kao i obiteljski kućni ljubimac – dok će djedovi prosječno dobiti jedva 1,8 darova. Istraživanje je otkrilo i koji su darovi najomraženiji. To su baterije, čarape, donje rublje, kravate i sapuni.

“Iako ljudi vole svojim ukućanima i obitelji kupovati darove, važno je zadržati hladnu glavu i ne potrošiti više nego bi se smjelo. Također, važno je nikoga ne izostaviti kako ne bi bio tužan za blagdane. Zanimljivo, naše istraživanje je pokazalo da najviše darova ne dobivaju najmanja djeca, koju se često smatra i najrazmaženijima, već najstarija djeca”, rekla je Josie Chapman iz Barclaysa.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.