Prati nas

Vijesti

Kad se male ruke slože

Glasovanje u Saboru: Opačić, Ronko i Habek spasili Pavićevu reformu

U neugodnoj saborskoj raspravi SDP-ov Gordan Maras nazvao je bivše kolege zagađivačima prostora te je zatražio da se iz SDP-vih klupa izdvoje zastupnici koje je ‘Bandić kupio’.

Objavljeno

|

Milanka Opačić (screenshot: vlada.hr)

Sabor je većinom glasova prihvatio izmjene paketa mirovinskih zakona, što znači da je kontroverzna mirovinska reforma sa sve duljim radnim vijekom i jakom penalizacijom prijevremenog umirovljenja – na snazi od 1. siječnja iduće godine.

Izmjene Zakona o obveznim mirovinskim fondovima izlasovane su sa 76 glasova ‘za’, jednim suzdržanim, izmjene zakona o dobrovoljnim mirovinskim fondovima i o mirovinskim osiguravajućim društvma jednoglasno, sa 78 ‘za’, a ostali zakoni sa 77 glasova ‘za’.

Zastupnici Mosta nisu željeli glasovati, a sve su nazvali sramotnom trgovinom u kojoj SDP-ovi prebjezi spašavaju Plenkovića i to bez ključnih partnera Milorada Pupovca (SDSS) i Darinka Dumbovića (Reformisti).

Nakon odlaska Mostovaca, glasovanje se nastavilo. Većinu su vladajućima osiguravali SDP-ovci koji su prešli u klubove HNS-a i Milana Bandića Mario Habek, Milanka Opačić i Zdravko Ronko.

U neugodnoj saborskoj raspravi SDP-ov Gordan Maras nazvao je bivše kolege zagađivačima prostora te je zatražio da se iz lijeve strane sabornice izdvoje zastupnici koje je „Bandić kupio“ i premjeste na drugu stranu.

“Ja nisam na prodaju, nisam ništa tražila ni od Ivice Račana, ni od Zorana Milanovića, a ni od Davora Bernardića. Svoje sam mjesto ovdje zaradila s preko 25 tisuća glasova, što vi nikad nećete dobiti”, uzvratila je Marasu i dobila pljesak dijela HDZ-ovih zastupnika.

Sabor je također, uz protivljenje oporbe i stručne javnosti, prihvatio novi Zakon o udomljavanju. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.