Milanka Opačić (screenshot: vlada.hr)

Kad se male ruke slože

Glasovanje u Saboru: Opačić, Ronko i Habek spasili Pavićevu reformu

Autor: • 07. 12. 2018. • Vijesti432 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Sabor je većinom glasova prihvatio izmjene paketa mirovinskih zakona, što znači da je kontroverzna mirovinska reforma sa sve duljim radnim vijekom i jakom penalizacijom prijevremenog umirovljenja – na snazi od 1. siječnja iduće godine.

Izmjene Zakona o obveznim mirovinskim fondovima izlasovane su sa 76 glasova ‘za’, jednim suzdržanim, izmjene zakona o dobrovoljnim mirovinskim fondovima i o mirovinskim osiguravajućim društvma jednoglasno, sa 78 ‘za’, a ostali zakoni sa 77 glasova ‘za’.Zastupnici Mosta nisu željeli glasovati, a sve su nazvali sramotnom trgovinom u kojoj SDP-ovi prebjezi spašavaju Plenkovića i to bez ključnih partnera Milorada Pupovca (SDSS) i Darinka Dumbovića (Reformisti).

Nakon odlaska Mostovaca, glasovanje se nastavilo. Većinu su vladajućima osiguravali SDP-ovci koji su prešli u klubove HNS-a i Milana Bandića Mario Habek, Milanka Opačić i Zdravko Ronko.

U neugodnoj saborskoj raspravi SDP-ov Gordan Maras nazvao je bivše kolege zagađivačima prostora te je zatražio da se iz lijeve strane sabornice izdvoje zastupnici koje je „Bandić kupio“ i premjeste na drugu stranu.

“Ja nisam na prodaju, nisam ništa tražila ni od Ivice Račana, ni od Zorana Milanovića, a ni od Davora Bernardića. Svoje sam mjesto ovdje zaradila s preko 25 tisuća glasova, što vi nikad nećete dobiti”, uzvratila je Marasu i dobila pljesak dijela HDZ-ovih zastupnika.

Sabor je također, uz protivljenje oporbe i stručne javnosti, prihvatio novi Zakon o udomljavanju. 

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.