Prati nas

Vijesti

Skulptura razdora

Kolinda otkrila Tuđmana, inicijator projekta Bandić pratio iz bolesničke postelje

U Zagrebu je održano svečano otvorenje spomenika Franji Tuđmanu kojem je prisustvovao čitav državni vrh. No ne i inicijator čitavog projekta, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, On je, naime, zadržan u bolnici radi plućne embolije.

Objavljeno

|

Tuđmanovi spomenici
screenshot: HTV

Na 19. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, u Zagrebu je svečano otkriven njegov spomenik u nazočnosti državnog vrha, obitelji Tuđman i brojnih štovatelja. Spomenik – figura pokojnog predsjednika autora Kuzme Kovačića visoka 4,5 metra – smješten je u Ulici grada Vukovara kod Sveučilište knjižnice na nekadašnjem mjestu granitne piramide autora Branka Silađina.

„Prvi hrvatski predsjednik upisan je u našu povijest kao velikan i zadužio nas je za mnoga stoljeća. Naša je dužnost iskazivati čast njegovoj uspomeni. (…) Hrvatski narod volio je svoga predsjednika“, rekla je predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović u prigodnom govoru ponavljajući Tuđmanove riječi: “Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što”.


No ne dijele baš svi toliko oduševljenje bivšim predsjednikom i novim spomenikom jer je nešto prije svečanosti otvorenja, održan i prosvjed pod nazivom “Na drugoj strani” u organizaciji više različitih nevladinih udruga i organizacija.

“Ovdje smo simbolično kako bi pokazali da postoji druga strana koja misli da imamo Hrvatsku kakvu je doista zamislio predsjednik Franjo Tuđman. Imamo Hrvatsku u kojoj se ne poštuju ljudska prava, imamo Hrvatsku koja je korumpirana. Imamo Hrvatsku s dvjestotinjak bogatih obitelji, Hrvatsku koja sve više širi mržnju prema drugima. (…) Imamo spomenik koji gospodin Bandić diže sam sebi”, rekla je zastupnica u zagrebačkoj Skupštini Rada Borić.

No spomenuti Milan Bandić ipak nije prisustvovao svečanosti. Naime, zagrebački gradonačelnik je u bolnici pod budnim okom liječnika. Iako je do zadnjeg trenutka najavljivao svoj dolazak, dijagnoza plućne embolije bila je preozbiljna da bi i ovaj put pobjegao liječnicima.

Bandićevi problemi sa zdravljem počeli su još početkom studenog kad je rekao da je uganuo gležanj. No ispostavilo se da je stvar puno ozbiljnija jer se zapravo radilo o prijelomu dvije kosti noge i to na tri mjesta. S obzirom da nije poslušao liječnike koji su mu savjetovali strogo mirovanje te je nastavio s uobičajenim aktivnostima, krvni ugrušci počeli su mu otežavati disanje i konstatirana je plućna embolija.

Bandić će tako još neko vrijeme ostati u bolnici. Želje za što bržim ozdravljenjem stižu sa svih strana.

.

Vijesti

I Pernar želi na Pantovčak. Ima li šanse protiv Kolinde i Milanovića?

Nakon sloma Živog zida najavio je osnivanje nove stranke koju će nazvati svojim imenom i prezimenom te izlazak na predsjedničke i parlamentarne izbore.

Objavljeno

|

Autor

Svakim danom sve je veća lista predsjedničkih kandidata. Dok se čeka službena objava kandidature aktualne predsjednice, jedan od najvećih političkih ekshibicionista u Hrvatskoj, Ivan Pernar, najavio je da će se i on uključiti u utrku za prvog čovjeka države i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga.

Ovaj bivši vođa stranke Živi zid, koja se je raspala zbog borbe oko briselske fotelje, na Facebooku je napisao: “Ovo će mi biti jedan od protukandidata.” I to uz fotografiju i najavu kandidature Zorana Milanovića. Nakon toga je u nekoliko objava poručio svojim pratiteljima na društvenim mrežama da “samo uz njihovu pomoć” može pobijediti druge takmace u ovoj utrci.


Nakon sloma Živog zida najavio je osnivanje nove stranke koju će nazvati svojim imenom i prezimenom te izlazak na predsjedničke i parlamentarne izbore.  

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP