Prati nas

Vijesti

Užas hrvatskog školstva

Nož pod grlom! Nastavnici opisuju kakvom su nasilju izloženi u školama

Na Facebooku je pokrenuta kampanja #ijasamfranjo kojom prosvjetari pokušavaju upozoriti javnost što se sve događa u učionicama. Prenosimo neke od objava.

Objavljeno

|

foto: Sebastiaan Stam/Unsplash

Nakon medijskih napisa da bi nastavnik čakovečke tehničke škole mogao dobiti otkaz, jer je fizički nasrnuo na dvojicu učenika koji su ga gađali kredama za vrijeme nastave, oglasili su se njegovi brojni kolege.

Na Facebooku je pokrenuta kampanja #ijasamfranjo kojom prosvjetari pokušavaju upozoriti javnost na ono što se događa u učionicama. Prenosimo neke od objava. 

[box type=”alert” style=”rounded” border=”full” icon=”none”]Roditelj je došao u zbornicu i naganjao me oko stola nožem. Drugi učitelj je zvao policiju.

Učenik 8. razreda se svaki sat penjao na stol. Skidao je hlače i vikao: “Hoćeš da ga izvadim pa da vidiš što je piton?”
Držao mi je ruke na leđima dok su ostali kopali po mom osobnom računalu.
Budući saborski zastupnik u zagrebačkoj gimnaziji, inateći se i prijeteći skidao je hlače. Pokazivao je golu stražnjicu razrednici i razredu. Štitila ga je majka liječnica.
Naguravao me je i dok sam ga pokušavala odvesti psihologinji histerično je vikao: “Marš u pičku materinu, jedi govna!”
Dok sam ga pokušavala odvesti psihologinji, vrištao je da sam ga udarila i bacila na pod. Uz to se sam udario po licu kako bi mu se lice zacrvenjelo da bi bio uvjerljiviji.
Stavio mi je nož pod vrat uz prijetnje ubojstvom.
Rekao mi je da neću živa izaći iz škole. Njegova majka kaže da se samo šalio.
Na moju molbu da sjednu, učenik 2. razreda srednje škole viče: “Je, hoću te jebat!”
Gađao me zapaljenim papirićima. Htjela sam o tome govoriti na Razrednom vijeću. Pedagoginja mi je rekla da to ne činim, jer to znači da nisam za nastavnika.
Tijekom nastave učenik 8. razreda lascivno masira međunožje i paluca jezikom kolegicama oko sebe. Nisam prijavila stručnoj službi, znam da bi rekli da nemam autoriteta.
Na svakom malom odmoru kad prolaze pored mene dobacuju: “Smijemo li vas gurnuti niz stepenice?”
Učenik 8. razreda kasni na nastavu. Zapisan je da kasni pa kaže: “Ma puši mi kurac!”
Bila sam na zamjeni u šestom mjesecu trudnoće. Mrga, osmaš, mi je sjedao na katedru, dizao stolac na klupu, razgovarao kao da nisam u učionici. Kada sam ga htjela zaobići, nije mi dao da prođem.
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.