Prati nas

Mozaik

Bog prašta, ali zboraši ne!

Protjerana zborašica: Neki župljani neće primiti Križanca na blagoslov kuće

Uvijek, kaže Marija, mogu pozvati svećenika iz Koprivnice ili iz bilo kojeg okolnog mjesta. Zborašima ponekad znao davati minuse kad je smatrao da ne pjevaju dovoljno dobro, iako su imali učiteljicu pjevanja.

Objavljeno

|

foto. Pexels

“Pjevala sam 40 godina bez kune, a sad sam mu prestara. Ovomu nije trebalo, bog sve vidi”, rekla je za 24 sata Marija Lončarić, članica crkvenog zbora iz Reke kojeg je župnik Mario Križanac raspustio zato jer su stari i tračaju.

Ističe da je župnik zborašima ponekad znao davati minuse kad je smatrao da ne pjevaju dovoljno dobro, iako su imali učiteljicu pjevanja. To je za njih bila velika uvreda, ali svejedno su trpjeli. Čula je Marija od ostalih mještana kako je župnik u nedjelju, tjedan dana nakon naprasnog raspusta, u crkvi okupljenim vjernicima rekao da mu se zboraši moraju ispričati.

„Jako sam razočarana, smatram da bi se on trebao ispričati i nama i cijeloj župi. Mržnju ne osjećam, a ljutnja me prošla. Inače imam bolesno srce i jako me to sve pogodilo. U nedjelju nisam otišla na misu, iskreno ne znam bih li to izdržala. Čak sam otišla u drugu župu kako bih porazgovarala s drugim svećenikom da me malo utješi”, priznaje Marija.

Mario Križanac (foto: Reka Župa Presvetog Trojstva/Facebook)

 Nikad, napominje Marija, nisu dobili nikakvu naknadu, a župa redovito plaća zvonarici određenu naknadu. “Pjevali smo Bogu na slavu”, kaže. 

Sigurna je da ga neki župljani nakon ovoga neće htjeti primiti i ugostiti na blagoslov kuća. Uvijek, kaže Marija, mogu pozvati svećenika iz Koprivnice ili iz bilo kojeg okolnog mjesta, javlja 24 sata.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.