Prati nas

Vijesti

gradska skupština

Usvojen proračun Grada Zagreba

Proračun grada Zagreba ipak je usvojen nakon što je gradonačelnik Milan Bandić u posljednji trenutak uspio skupiti tru ruke koje su mu nedostajale. Tri zastupnika koji su se predomislili i ipak podržali Bandićev proračun su Miroslav Polovanec iz HSLS-a, Jozo Miličević s Nezavisne liste Sandre Švaljek i Ilija Ćorić iz HSS-a.

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

Nakon mnogo neizvjesnosti, zagrebačka Gradska skupština usvojila je proračun za 2019. godinu. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ipak je uspio skupiti tri ruke koje su mu nedostajale da proračun dobije većinu u Gradskoj skupštini. Tako je za proračun glasovalo 26 vijećnika, dok je njih 24 bilo protiv. Tri zastupnika koji su se predomislili i ipak podržali Bandićev proračun su Miroslav Polovanec iz HSLS-a, Jozo Miličević s Nezavisne liste Sandre Švaljek i Ilija Ćorić iz HSS-a.

Naravno, ovakvim raspletom situacije nisu svi zadovoljni pa je Anka Mrak Taritaš kazala da „svatko živi sa sobom i ako netko misli da će se to sutra zaboraviti, neće”.

Iako ozbiljno bolestan, Bandić se ipak pojavio na sjednici, a na pitanje novinara jesu li mu liječnici dopustili da dođe, rekao je: “Nisam ja baš tek bedast kako izgledam, ne riskiram život.” Dodajmo i da je gradonačelnik prihvatio je sve HDZ-ove amandmane, a oporba nije uložila niti jedan amandman na prijedlog proračuna, iako ga smatra megalomanskim.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.