Prati nas

Vijesti

Konačno!

Danas se potpisuje ugovor za gradnju sljemenske žičare

Nova žičara gradit će se na trasi stare, ali će nova imati više gondola (84) u koje će se moći smjestiti 10 putnika i vozit će brže (vožnja od početne stanice do vidikovca trajati će svega 16 minuta).

Objavljeno

|

Kad će biti gotova žičara Sljeme?
Žičara Sljeme (screenshot: HTV)

Grad Zagreb danas potpisuje ugovor s izvođačima radova na projektu Žičara Sljeme, jednom od najvećih projekata u zadnjih nekoliko desetljeća u Zagrebu. 

Prema službenom priopćenju, nova žičara na Sljemenu bit će namijenjena javnom prijevozu putnika od polazne postaje u Dolju do vidikovca na Sljemenu čime će se rasteretiti postojeća prometna infrastruktura do Sljemena te dodatno povećati atraktivnost lokacije.

Nova žičara gradit će se na trasi stare, ali će nova imati više gondola (84) u koje će se moći smjestiti 10 putnika i vozit će brže (vožnja od početne stanice do vidikovca trajati će svega 16 minuta). Završetak gradnje trebao bi biti polovicom sljedeće godine.

Zagrebačka tvrtka GIP PIONIR, je u otvorenom postupku javne nabave, odabrana za tvrtku koja će graditi novu sljemensku žičaru, a cijena gradnje bit će oko 300 milijuna kuna, bez PDV-a, navodi se u ‘Odluci o odabiru’ Grada Zagreba od 31. prosinca, koju je potpisao gradonačelnik Milan Bandić.

Ista je tvrtka uklonila infrastrukturu stare žičare. I taj je posao vrijedan 5,6 milijuna kuna dobila javnim natječajem.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.