Prati nas

Vijesti

Ozbiljna bolest

Gripa uzela drugi život – Ministarstvo osigurava dodatne respiratore

Gripa je uzela maha, zbog komplikacija četiri su osobe spojene na jedan uređaj koji ih održava na životu.

Objavljeno

|

Kako prepoznati gripu?
foto: BigStock

Virus gripe ubrzano se širi zemljom. Dosad je registrirano 1125 oboljelih, trećina njih je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo potvrdili su da su od posljedica bolesti preminule dvije osobe. Vrhunac epidemije tek se očekuje, javlja HRT.

Dr. Marko Kuteša s Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu je rekao kako ove godine dominira soj A, H1N1, što znači da se očekuje više plućnih komplikacija.

RTL javlja da u bolnicama nedostaje respiratora. Zbog velikog broja pacijenata i komplikacija uzrokovanih gripom, svi respiratori u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević su zauzeti i to je alarmantno. Ali, dobra je vijest da je nakon apela liječnika reagiralo Ministarstvo i da su osigurali dodatne uređaje kako bi svi pacijenti mogli dobiti potrebnu skrb.

Gripa je uzela maha, zbog komplikacija četiri su osobe spojene na jedan uređaj koji ih održava na životu. “Moj sin je dobio temperaturu na Badnji dan, kaže – evo hvata me gripa. Legao je u krevet, Božić isto tako, ali počelo je i teško disanje”, kazala je Jelena Juričev Martinčev, majka oboljelog 48-godišnjaka.

Podaci kažu da se u ovoj godini cijepilo oko 300.000 građana, što je 10 posto više nego lani.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.