Prati nas

Vijesti

Pametno

Kako uzeti i direktorsku plaću i mirovinu?

Kad je Galović otišao u mirovinu, direktorsku poziciju preuzela je snaha Mara Galović, a nju je obnašala tek tri dana. Već 1. siječnja Galović je ponovno imenovan direktorom svoje tvrtke, samo što će sad posao obavljati u pola radnog vremena, a zahvaljujući rupi u zakonu, primat će i punu mirovinu.

Objavljeno

|

Kako raditi u mirovini?
Ilustracija (foto: rawpixel/Pixabay)

Tomislav Galović, vlasnik i direktor zagrebačke prehrambene tvrtke Kulin Galović iskoristio je novi zakon koji je stupilo na snagu s prvim danom 2019. – da ljudi mogu primati punu mirovinu i raditi na pola radnog vremena. Naime, do mirovinske reforme direktori su mogli samo nastaviti biti prokuristi, no sada mogu voditi tvrtke i kao umirovljenici.

Otišao je u mirovinu na jedan jedini dan, a već sljedećeg se vratio u tvrtku, piše Lider. “Iskoristio sam promjene u mirovinskom stupu koje su s prvim danom 2019. godine stupile na snagu i otišao na jedan dan službeno u mirovinu. No, kako zakon kaže da i u mirovini mogu primati punu mirovinu i raditi na pola radnog vremena, već 2. siječnja sam ponovno počeo obnašati funkciju direktora pa sam to i iskoristio”, rekao je te dodao kako će i dalje nadgledati proizvodnju premium suhomesnatih proizvoda od svinjetine.

Kad je Galović otišao u mirovinu, direktorsku poziciju preuzela je snaha Mara Galović, a nju je obnašala tek tri dana. Već 1. siječnja Galović je ponovno imenovan direktorom svoje tvrtke, samo što će sad posao obavljati u pola radnog vremena, a zahvaljujući rupi u zakonu, primat će i punu mirovinu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.