Kako raditi u mirovini?
Ilustracija (foto: rawpixel/Pixabay)

Pametno

Kako uzeti i direktorsku plaću i mirovinu?

Autor: • 11. 01. 2019. • Vijesti327 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Tomislav Galović, vlasnik i direktor zagrebačke prehrambene tvrtke Kulin Galović iskoristio je novi zakon koji je stupilo na snagu s prvim danom 2019. – da ljudi mogu primati punu mirovinu i raditi na pola radnog vremena. Naime, do mirovinske reforme direktori su mogli samo nastaviti biti prokuristi, no sada mogu voditi tvrtke i kao umirovljenici.

Otišao je u mirovinu na jedan jedini dan, a već sljedećeg se vratio u tvrtku, piše Lider. “Iskoristio sam promjene u mirovinskom stupu koje su s prvim danom 2019. godine stupile na snagu i otišao na jedan dan službeno u mirovinu. No, kako zakon kaže da i u mirovini mogu primati punu mirovinu i raditi na pola radnog vremena, već 2. siječnja sam ponovno počeo obnašati funkciju direktora pa sam to i iskoristio”, rekao je te dodao kako će i dalje nadgledati proizvodnju premium suhomesnatih proizvoda od svinjetine.Kad je Galović otišao u mirovinu, direktorsku poziciju preuzela je snaha Mara Galović, a nju je obnašala tek tri dana. Već 1. siječnja Galović je ponovno imenovan direktorom svoje tvrtke, samo što će sad posao obavljati u pola radnog vremena, a zahvaljujući rupi u zakonu, primat će i punu mirovinu.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.