Prati nas

Ljubav

Lak plijen

Muškarci vole mlađe žene zato jer ih mogu lakše impresionirati

Muškarci vole mlade žene, ne zato jer su im tijela čvršća, već zato što su njihova uvjerenja mekša. Ili se barem nadaju da jesu. Svatko tko je 20 godina mlađi od vas, pretpostavlja da ste u pravu oko većine stvari.

Objavljeno

|

Yann Moix voli samo mlade žene (screenshot: On n'est pas couché/Youtube)

Medijska prašina koju je podigao francuski novelist, voditelj i redatelj Yann Moix (na fotografiji) još uvijek nije se slegla. Naime, Moix je izjavio da ne primjećuje žene starije od 50 godina. Jednostavno ih ne vidi, dok su mu privlačne mlade žene iznimnih tijela, posebno ako su Azijatkinje.

I sam pedesetogodišnjak, Moix je udario glavom u zid javnog mnijenja koje mu ne odriče pravo “imati pik” na mlade žene i djevojke. Ali i postavlja pitanje – je li pristojno i poželjno da jedan intelektualac takve stvari neodgovorno i nekritički baca u javni prostor?

“Muškarci vole mlade žene, ne zato jer su im tijela čvršća, već zato što su njihova uvjerenja mekša. Ili se barem nadaju da jesu. Svatko tko je 20 godina mlađi od vas, pretpostavlja da ste u pravu oko većine stvari“, napisala je The Guradianova kolumnistica Zoe Williams pa objašnjava da će muškarci, u zamjenu za malo ženskog divljenja, pretrpjeti i osudu okoline zbog razlike u godinama.

“Također, vjeruje se da mlade žene vole starije muškarce zbog njihova novca. No one su zapravo s njima jer znaju puno korisnih stvari”, kaže Williams.

“Puno je lakše olajavati 50-godišnja obješena tijela, nego priznati da ne volite izazove. No ne ismijavamo mi, sredovječne žene, Moixa i njegov lažni tjelesni fašizam zbog sebe. Činimo to zbog naših mlađih sestara. Jer on misli da s njima može lako upravljati. A ne može”, zaključila je kolumnistica.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.