Prati nas

Mozaik

Stop sitničavosti!

Nakon 70 godina braka, Ana kaže: Žene, nemojte odmah graktati na muževe

Dobili su kćer, a kasnije dvoje unučadi i roje praunučadi. Kod njih su se praktički othranilo i nećaci. Recept za uspješan brak je, kažu, razumijevanje i poštovanje, ali i izbjegavanje svađa.

Objavljeno

|

Ana i Stjepan Pavlinić (screenshot: RTL)

Rijetko koji par može se pohvaliti da je zajedno proslavio zlatni pir od 50 godina, dijamantni od 60 je još rjeđi, a za onaj platinasti od 70 – rijetko tko da je uopće i čuo. No Ana (89) i Stjepan Pavlinić (90) prije točno toliko godina izrekli su svoje sudbonosno da.

“Gledajte, mi smo vam bili iz istog sela, ja sam svaki dan prolazio kraj njezine kuće, mjerkao sam je i jednom stao i počeli smo pričati. Poslije toga našli smo se na zabavi, počeli plesati i jedno je vodilo drugome”, prisjetio se Stjepan za RTL.

Dobili su kćer, a kasnije dvoje unučadi i roje praunučadi. Kod njih su se praktički othranilo i nećaci. Recept za uspješan brak je, kažu, razumijevanje i poštovanje, ali i izbjegavanje svađa.

“Bože moj, naravno da smo se znali posvađati, ali sve to prođe, mora proći, nikad se ne smije ljutiti više od jednog dana. Do navečer to mora proći”, tvrdi Ana. “Da, navečer se to sve u krevetu smiri, nikad se ujutro ne probudimo posvađani”, dodaje Stjepan.

Kako bi se se sve svađe izbjegle na vrijeme, tu je i jedan savjet za sve žene. “Žene, nemojte biti sitničave, ako vam nešto muž protuslovi. Nemojte na njega odmah graknuti. Pusti ga da se ohladi. Kad se ohladi, reci mu  – čuj, nisi se ponio kako treba”, objašnjava Ana.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.