Tomo Medved (foto: mojevrijeme.hr)

Veterani

Osigurano 240 milijuna kuna više za mirovine pripadnika HVO-a

Autor: • 03. 01. 2019. • Vijesti438 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved  prije sjednice Vlade kazao je novinarima da branitelji HVO-a, ako ispunjavaju uvjete, mogu podnijeti prijavu za mirovinu u Hrvatskoj temeljem zakona. Za njihove mirovine u tekućoj godini osigurano je 240 milijuna kuna više.

Prema najnovijim podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na 30. studenog 2018. godine Hrvatska je isplaćivala 6.760 mirovina pripadnika HVO-a. Prosječna mirovina u ovoj kategoriji iznosila je 3.036,36 kuna i iza nje stoji prosječan staž od 7 godina, 3 mjeseca i 13 dana.

Ministar kaže da ne zna koliko bi se ljudi moglo prijaviti za ovu mirovinu temeljem zakona koji je na snazi od 14. prosinca, dok se dio mjera primjenjuje od prvog dana ove godine.“Jasno je i iz našeg financijskog plana i vidi se da je za 2019. godinu povećan program na mirovinskom, a vezan za sve mjere koje su u primjeni od početka 2019. godine, za 240 milijuna kuna”, istaknuo je Medved.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.