Prati nas

Vijesti

Opasniji virus

Ostalo je još samo 300 doza cjepiva, od gripe do sada umrlo devet osoba

Liječnici preporučuju građanima da, ako ne moraju, ne borave u zatvorenim prostorima s velikim brojem ljudi. Onima koji primijete lakše simptome gripe savjetuju ostanak doma kako bi virus prenosili dalje.

Objavljeno

|

Kao izliječiti gripu?
foto: Kelly Sikkema/Unsplash

Prema podacima koji su na konferenciji za medije izneseni u Klinici za infektivne bolesti Fan Mihaljević u Zagrebu, u Hrvatskoj je prijavljeno 8.500 oboljelih od gripe. Nažalost, devet osoba je umrlo. Od toga tri u Zagrebu, dvoje u Krapini, jedan u Splitu i jedan u Sisku.

Soj dominantnog virusa je, kažu epidemiolozi, ove sezone  čak trećinu opasniji od prošlogodišnjeg. “Povećan je broj bolesnih, osobito u zadnja dva tjedna i to onih s težim komplikacijama upale pluća. Povećan je broj djece s gripom. Situacija je ozbiljna, no pod kontrolom i nema razloga za paniku”, kazala je ravnateljica Klinike dr. Alemka Markotić.

“Imamo još 300 doza cjepiva, to je sigurno, ali još ćemo nabaviti”, kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ. Liječnici preporučuju građanima da, ako ne moraju, ne borave u zatvorenim prostorima s velikim brojem ljudi. Onima koji primijete lakše simptome gripe savjetuju ostanak doma kako bi virus prenosili dalje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.