Prati nas

Vijesti

Opasniji virus

Ostalo je još samo 300 doza cjepiva, od gripe do sada umrlo devet osoba

Liječnici preporučuju građanima da, ako ne moraju, ne borave u zatvorenim prostorima s velikim brojem ljudi. Onima koji primijete lakše simptome gripe savjetuju ostanak doma kako bi virus prenosili dalje.

Objavljeno

|

Kao izliječiti gripu?
foto: Kelly Sikkema/Unsplash

Prema podacima koji su na konferenciji za medije izneseni u Klinici za infektivne bolesti Fan Mihaljević u Zagrebu, u Hrvatskoj je prijavljeno 8.500 oboljelih od gripe. Nažalost, devet osoba je umrlo. Od toga tri u Zagrebu, dvoje u Krapini, jedan u Splitu i jedan u Sisku.

Soj dominantnog virusa je, kažu epidemiolozi, ove sezone  čak trećinu opasniji od prošlogodišnjeg. “Povećan je broj bolesnih, osobito u zadnja dva tjedna i to onih s težim komplikacijama upale pluća. Povećan je broj djece s gripom. Situacija je ozbiljna, no pod kontrolom i nema razloga za paniku”, kazala je ravnateljica Klinike dr. Alemka Markotić.


“Imamo još 300 doza cjepiva, to je sigurno, ali još ćemo nabaviti”, kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ. Liječnici preporučuju građanima da, ako ne moraju, ne borave u zatvorenim prostorima s velikim brojem ljudi. Onima koji primijete lakše simptome gripe savjetuju ostanak doma kako bi virus prenosili dalje.

.

Vijesti

Kolinda o micanju Titove biste s Pantovčaka: ‘Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?’

Kako piše Nacional, predsjednica se Ivanu Zvonimiru Čičku obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Objavljeno

|

Autor

U današnjem izdanju tjednik Nacional objavio je nekoliko mailova za koje tvrdi da ih je poslala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svom tadašnjem savjetniku Mati Radeljiću.

“Čak 200 privatnih e-mail poruka i gotovo tisuću poruka SMS-a koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom četiri godine izmijenila sa svojim sada bivšim savjetnikom za unutarnju politiku Matom Radeljićem postali su jedno od oružja koje krug ljudi blizak stožeru predsjedničkog kandidata Miroslava Škore planira koristiti kao svojevrsnu “crvenu krpu” kojom u svakom trenutku mogu zaprijetiti predsjednici”, piše tjednik.


Između ostalog, navodi da je Radeljiću prosljeđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom, predsjednikom Hrvatskog helsinškog odbora, kojega je zamolila za pomoć na reakcije oko njezine izjave “Za dom spremni”. Kako piše Nacional, ona mu se obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Navodno je i, nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, Radeljića pitala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?” Nacional tvrdi i da postoji i mail u kojem stoji da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP