Prati nas

Vijesti

17.500 zaraženih

Po težini slučajeva, ovo je jedna od gorih godina, od gripe je umrlo 20 osoba

Nakon što su jučer u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ od posljedica gripe i teške upale pluća umrle još dvije osobe, broj prijavljenih smrtnih slučajeva uzrokovanih gripom popeo se na 20. Ove je sezone 17.500 zaraženih.

Objavljeno

|

Koliko košta pregled kod privatnog doktora? Privatni liječnik cijena?
foto: Pixabay

Nakon što su jučer u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” od posljedica gripe i teške upale pluća umrle još dvije osobe, broj prijavljenih smrtnih slučajeva uzrokovanih gripom popeo se na 20. Kako prenosi HRT, službeno, ove je sezone 17.500 zaraženih.

“Ovo je sigurno najteža epidemija gripe iz aspekta intenzivnog liječenja. Ne iz aspekta opće populacije, možda opća populacija će biti jednako oboljelih kao i prošle godine, ali što se tiče težine kliničke slike, definitivno je ova godina jedna od gorih”, kazao je Marko Kutleša sa Zavoda za intenzivnu medicinu Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Nevjerojatna tragedija u Rijeci

72-godišnjak iz Labina, otpušten s gripom iz riječke bolnice, preminuo je u sanitetskom vozilu u kojemu nije bilo medicinske sestre, samo vozač. Kada je primijetio da pacijent ne diše, bilo je kasno.

Pedesetak pacijenata na zagrebačkom je Zavodu za intenzivnu medicinu, ali i u dubrovačkoj Općoj bolnici koja zbog gripe radi prema posebnom režimu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.