Sve o Woodstock festivalu
foto: Vasilios Muselimis/Unsplash

Pedeseta obljetnica

Počele su pripreme za Woodstock 2019.

Autor: • 13. 01. 2019. • Kolaž, Show292 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ove godine obilježava se pedeseta obljetnica Woodstocka i već su u pripremi razna događanja u čast najvažnijeg glazbenog festivala na svijetu. Tako već postoje planovi za Bethel Woods glazbeni i kulturni festival, višednevni događaj koji bi se trebao održati na originalnom mjestu na kojem se održao i Woodstock. Suorganizator Woodstocka, Michael Lang, otkriva i detalje tog velikog događaja za koji su rezervirani datumi od 16. do 18. kolovoza 2019.

Prema pisanju magazina Rolling Stone, Langov Woddstock 2019. predstavit će više od 40 izvođača. “To će biti jedan eklektičan festival. Bit će tu hip-hopa, rocka, nešto popa i par bendova koji sviraju repeortar originalnih izvođača s Woodstocka uključujući onaj Janis Joplin, The Benda, Jefferson Airplanea i Joea Cockera.”Langov prošli pokušaj da oživi Woodstock 1999. bio je prava katastrofa. Kombinacija jako toplog vremena s jako skupom flaširanom vodom i lošim sanitarnim čvorom, izazvao je pobunu festivalske publike, a na mjestu održavanja festivala čak je došlo i do manjeg požara. No ovaj put Lang obećaje da će biti drugačije. “Postavit ćemo luksuzne šatore za kampiranje (tzv.glamping), a posjetiteljima ćemo osigurati i razne druge doživljaje i pogodnosti poput pravih kreveta za odmor, a osigurat ćemo i dovoljan broj toaleta.”

Lang je ove godine više uključen u sastavljanje popisa izvođača. “Nisam prošli put trebao popis izvođača prepustiti drugima”, kazao je Lang nakon festivala na kojem su, među ostalima, svirali Red Hot Chilli Peppers, Metallica, Limp Bizkit, Kid Rock i Creed. “Woodstock je puno više od glazbenog festivala. To je kulturni događaj. No festival iz 1999. bio je tek veliki koncert bez nekog dubljeg značenja. To je bila tek velika zabava. No ove godine vraćamo se našim korijenima i imat ćemo kontrolu nad svime”, kaže Lang. Više detalja bit će objavljeno u veljači.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.