Prati nas

Ljubav

Nikad dosta

Stariji od 65 žele više seksa, može i na prvom spoju

Godine nisu prepreka za uživanje u tjelesnoj ljubavi, a mnogo starijih je puno aktivnije no što mislimo. Jake intimne veze su jako važne u kasnijem životu, a ideje o prijateljstvu, ljubavi i intimnosti se mijenjaju kroz život.

Objavljeno

|

Starije žene i seks
foto: Pixabay

Više od polovice osoba starijih od 65 godina misli da im u životu nedostaje seks, pokazalo je istraživanje čiji rezultati govore da su stariji građani seksualno aktivniji no što se to misli.

Seks na prvom spoju, a nakon 65. rođendana, iskusilo je ili priželjkuje više od trećine ispitanika.  Svaki deseti sudionik (ili sudionica) istraživanja stariji od 75 godina imao je višestruke partnere unatrag deset godina.

Istraživanje britanskog Indipendent Agea je obuhvatilo više od 2.000 ljudi. Pokazuje da su internetski servisi za traženje partnera sve popularniji među starijim ljudima pa je 29% ispitanika starijih od 65 godina u proteklih deset godina srelo barem jednog partnera na internetu.

Najčešće korišteno sredstvo za zaštitu od spolno prenosivih bolesti je kondom, iako gotovo desetina ispitanika ne koristi nikakvu zaštitu kada se upusti u odnos s novim partnerom.

“Godine nisu prepreka za uživanje u tjelesnoj ljubavi, a mnogo starijih je puno aktivnije no što mislimo. Jake intimne veze su jako važne u kasnijem životu, a ideje o prijateljstvu, ljubavi i intimnosti se mijenjaju kroz život”, kazala je Lucy Harmer, direktorica Indipendent Agea.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.