Prati nas

Vijesti

Tvrda hrastovina

Virovitičanin (61) krao križeve s grobova, od njih je radio skulpture muških spolovila

Objavljeno

|

Tko krade križeve s groblja?
Ilustracija (foto: Vidar Nordli-Mathisen/Unsplash)

Muškarac (61) iz Virovitice priveden je na policijsko ispitivanje zbog sumnje da je s groblja krao križeve. Koristio ih je za ogrjev, a ono što posebno šokira jest da je od njih radio – skuplture spolnih organa.

“Došli smo vidjeti jeli križ tu. Bio je do sada tu, tu smo ga metnuli kada je ploča napravljena, sad ga nema. Znam da sam ga tu još malo zakopao, ništa”, rekao je za RTL Stjepan Trnovec iz Milanovca.


“Bili su gotovo svagdi ti križevi pometani. Ali u našem redu ih više nema. Mislim da to nije lijepo ipak su tu mrtvi”, govori Mira, Stjepanova supruga.

“U pravilu se krade s groblja 27 i 26 jer su tu ukapani u prošloj i ovoj godini, najviše valjda zato što su novi križevi”, objašnjava Siniša Orožović, voditelj gradskog groblja u Virovitici.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 61-godišnjak nakon što je skidao s groblja rezao na komade i koristio ih za ogrjev, objavila je  PU virovitičko-podravske uz poziv građanima kojima su ukradeni križevi sa grobova da o tome obavijeste Policijsku postaju Virovitica ili da nazovu 192,

Internetski portal icv.hr pak doznaje da su u dvorištu 61-godišnjaka policajci pronašli ostatke izgorenih križeva, kao i različite “skulpture” koje je izradio od ukradenih križeva. Navodno je jedan od očevidaca rekao da je lopov od križeva napravio i “skulpturu” muškog spolovila.

.

Vijesti

Kolinda o micanju Titove biste s Pantovčaka: ‘Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?’

Kako piše Nacional, predsjednica se Ivanu Zvonimiru Čičku obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Objavljeno

|

Autor

NU današnjem izdanju tjednik Nacional objavio je nekoliko mailova za koje tvrde da ih je poslala Kolinda Grabar-Kitarovića svom tadašnjem savjetniku Mati Radeljiću.

“Čak 200 privatnih e-mail poruka i gotovo tisuću poruka SMS-a koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom četiri godine izmijenila sa svojim sada bivšim savjetnikom za unutarnju politiku Matom Radeljićem postali su jedno od oružja koje krug ljudi blizak stožeru predsjedničkog kandidata Miroslava Škore planira koristiti kao svojevrsnu “crvenu krpu” kojom u svakom trenutku mogu zaprijetiti predsjednici”, piše tjednik.


Između ostalog, navodi da je Radeljiću prosljeđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom, predsjednikom Hrvatskog Helsinškog odbora, kojega je zamolila za pomoć na reakcije oko njezine izjave “Za dom spremni”. Kako piše Nacional, ona mu se obraćala sa “Zvonkec moj” te tražila da on kao šef nevladine udruge piše židovskim organizacijama u njezinu obranu.

Navodno je i, nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, Radeljića pitala: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?” Nacional tvrdi i da postoji i mail u kojem stoji da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP