Prati nas

Vijesti

Tvrda hrastovina

Virovitičanin (61) krao križeve s grobova, od njih je radio skulpture muških spolovila

Objavljeno

|

Tko krade križeve s groblja?
Ilustracija (foto: Vidar Nordli-Mathisen/Unsplash)

Muškarac (61) iz Virovitice priveden je na policijsko ispitivanje zbog sumnje da je s groblja krao križeve. Koristio ih je za ogrjev, a ono što posebno šokira jest da je od njih radio – skuplture spolnih organa.

“Došli smo vidjeti jeli križ tu. Bio je do sada tu, tu smo ga metnuli kada je ploča napravljena, sad ga nema. Znam da sam ga tu još malo zakopao, ništa”, rekao je za RTL Stjepan Trnovec iz Milanovca.


“Bili su gotovo svagdi ti križevi pometani. Ali u našem redu ih više nema. Mislim da to nije lijepo ipak su tu mrtvi”, govori Mira, Stjepanova supruga.

“U pravilu se krade s groblja 27 i 26 jer su tu ukapani u prošloj i ovoj godini, najviše valjda zato što su novi križevi”, objašnjava Siniša Orožović, voditelj gradskog groblja u Virovitici.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 61-godišnjak nakon što je skidao s groblja rezao na komade i koristio ih za ogrjev, objavila je  PU virovitičko-podravske uz poziv građanima kojima su ukradeni križevi sa grobova da o tome obavijeste Policijsku postaju Virovitica ili da nazovu 192,

Internetski portal icv.hr pak doznaje da su u dvorištu 61-godišnjaka policajci pronašli ostatke izgorenih križeva, kao i različite “skulpture” koje je izradio od ukradenih križeva. Navodno je jedan od očevidaca rekao da je lopov od križeva napravio i “skulpturu” muškog spolovila.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP