Prati nas

Stil i ljepota

Januhairy

Žene diljem svijeta prestaju se depilirati. Hoćete li biti jedna od njih?

Društvo se ponaša kao da su prirodne dlake na našem tijelu odbojne i neukusne. Toliko smo navikli na depilaciju da uopće ne znamo kako zapravo izgledamo.

Objavljeno

|

Dlakave žene i djevojke
foto: Billie/Unsplash

Jeste li čuli za Januhairy? Kovanica je to koju s engleskog ne možemo elegantno prevesti pa ćemo reći da se radi o „dlakavom siječnju“. Muškarci u studenom puštaju brkove kako bi skrenuli pozornost na probleme muškog zdravlja, a žene se tijekom siječnja ne depiliraju kako bi promovirale prirodni izgled koji industrija ljepote želi da zaboravimo.

“Društvo se ponaša kao da su prirodne dlake na našem tijelu odbojne i neukusne. Toliko smo navikli na depilaciju da uopće ne znamo kako zapravo izgledamo”, kazala je Laura Jackson studentica glume iz Velike Britanije koja je pokrenula ovu kampanju. Rezultat je to reakcija na njenu dlakavost koju je „uzgojila“ za jedan performans.

Tijekom siječnja brojne žene diljem svijeta fotografiraju svoja nedepilirana tijela i objavljuju fotografije na društvenim mrežama s hashtagom #januhairy. Pogledajte neke od tih fotografija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.