Prati nas

Vijesti

Pokaz

ZET počeo s izdavanjem besplatnih pokaza za 2019. godinu

Iako je započelo izdavanje besplatnih kupona za tekuću godinu, podsjetimo, sve do kraja siječnja uslugom prijevoza mogu se koristiti osobe koje su pravo na besplatan prijevoz imale i u protekloj godini.

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

Započelo je izdavanje besplatnih godišnjih kupona za tekuću 2019. godinu korisnicima koje to pravo ostvaruju temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba.  

Odnosi se to na umirovljenike čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno, kao i na osobe starije od 65 godina, koje nisu korisnici mirovine i čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno.


Za sve korisnike koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz i nalaze se u elektroničkom sustavu, preuzimanje kupona je dostupno na svim prodajnim mjestima ZET-a i na kioscima Tiska i iNovina.

Članovi obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja, kupone mogu preuzeti isključivo na prodajnim mjestima ZET-a, no prethodno, pravo na prijevoz trebaju regulirati u nadležnim Gradskim uredima.

U tijeku su završne radnje nakon kojih će preuzimanje kupona biti omogućeno i  korisnicima stalne pomoći nesposobnima za rad i privređivanje.

Podsjećamo, izdavanje besplatnih kupona za osobe s invaliditetom, kao i dobrovoljne darivatelje krvi, započelo je već ranije ovoga mjeseca.

Iako je započelo izdavanje besplatnih kupona za tekuću godinu, podsjetimo, sve do kraja siječnja uslugom prijevoza mogu se koristiti osobe koje su pravo na besplatan prijevoz imale i u protekloj godini.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP