Prati nas

Vijesti

Opet promjena

ZET u tramvaje vraća jeftinije karte, kiosci ipak ostaju najpovoljniji

Karta koja će se u vozilu kupiti za šest kuna vrijedit će pola sata, baš kao i ona koja se izvan busa i tramvaja kupuje za četiri kune.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Nakon pola godine ZET vraća prodaju jeftinijih karata u autobusima i tramvajima. Naime, nakon testiranja modela po kojem se u vozilima mogu kupiti samo karte od 15 kuna, vozači će ubuduće prodavati i karte od šest i deset kuna. Najjeftinija karta od 4 kune i dalje će se moći kupiti samo na prodajnim mjestima izvan vozila.

“Željeli smo da se smanji pritisak na vozače, a i da se putnicima iziđe u susret tako da i u vozilu ima karti svih cjenovnih kategorija”, pojasnio je za Večernji list predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb Anto Jelić, koji je i prijedlog o vraćanju svih karti u buseve i tramvaje uputio upravi ZET-a, a i gradonačelniku Milanu Bandiću.


Kako je pojasnio, karta koja će se u vozilu kupiti za šest kuna vrijedit će pola sata, baš kao i ona koja se izvan busa i tramvaja kupuje za četiri kune. “Ideja jest da karte u vozilima ipak budu nešto skuplje jer se, eto, kupuju kod vozača”, kaže Jelić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP