Prati nas

Vijesti

Teško je ugoditi svima

Kolindin salto: Radikalna desnica je zgrožena, no jesu li joj i drugi povjerovali?

Nakon što se odrekla ustaškog pozdrava ‘za dom spremni’ i ustvrdila da nije trebala govoriti da je to stari hrvatski pozdrav, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović našla se na udaru radikalno desnih komentatora i povijesnih revizionista na društvenim mrežama.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Nakon što se predomislila oko ustaškog pozdrava “za dom spremni” i ustvrdila da nije trebala govoriti da je to stari hrvatski pozdrav, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović našla se na udaru radikalno desnih komentatora i povijesnih revizionista na društvenim mrežama.

“Počinila sam pogrešku kad sam rekla da je ‘za dom spremni’ stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savjetnici. On nije prihvatljiv”, rekla je predsjednica u subotu. S pozdravom se odrekla i dobrog dijela svojih birača, ako je suditi prema komentarima ostavljenim na njenoj službenoj Facebook stranici. 

Sramoto. Preko grobova skupljaš punte, a odričeš se naših svetinja za koje smo ginuli.
Ostavite te se Hrvatskih svetinja. Primi Vučića na crvenom tepihu.
Vi gospođo predsjednice (nadam se još vrlo kratk ) IZDALI STE NAS ali drugo od vas zapravo nismo ni očekivali. Neka vam dragi bog oprosti jer ne znate što činite!
Strašno za moju bivšu predsjednicu kako izdaje nas birače i popušta pod ucjenama zloga, Kristov učenik i vjernik nema se čega bojati.
Predsjednice želim Vam puno jugoslavenskih glasova na idućim izborima. Moj glas više nećete vidjeti, jednom sam se zeznuo, ali drugi put neću.
Ti nisi vise dostojna uzimat u usta slovo H a kamoli hrvatske vitezovi i branitelje.

Ovakvi komentari očekivani su refleks radikalne desnice i donedavno predsjednici sklonih „novinara“ čije je emisije Kolinda Grabar-Kitarović koristila na putu do Pantovčaka. Pitanje je samo kako će birači ocijeniti novu taktiku približavanja Andreju Plenkoviću i HDZ-u ususret idućim predsjedničkim izborima.

“Poražavajuća je činjenica da predsjednica države ne zna svoju povijest. To je strašno, ako to nije znala, sutra će biti doktorica političkih znanosti, pa kakvo je njeno znanje”, rekao je bivši predsjednik Ivo Josipović za N1, dodavši da misli kako je riječ o kombinaciji političkog kameleonstva i određene podobrazovanosti.

Komentirao je i predsjedničinu najavu da je spremna sudjelovati na komemoraciji u Jasenovcu: “To je odavno trebala učiniti i sramota je da to nije učinila. Skrivala se po šumi da je ne bi tko vidio da sudjeluje u komemoraciji. Predsjednica je bila ozbiljan faktor ustašofilije u Hrvatskoj, ne samo zbog izjava, kako se odnosila prema Jasenovcu, nego i zbog drugih poteza”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.