Prati nas

Show

Preporuka

Verónica Cruz: Vratila se ‘Rosa Salvaje’, jača no ikad!

Ovoga puta Castro glumi glavu obitelji, vlasnicu 50 godina stare cvjećarne koja u javnosti pokušava održati privid savršene obiteljske priče. I sve to dok saznaje da joj muž ima paralelnu obitelj, sin razvrgava zaruke jer voli muškarce, jedna kćer pokušava popraviti odnos s mužem koji je promijenio spol, a druga vara zaručnika s bratom vlastite sestre. Ah, kako telenovelistično!

Objavljeno

|

Verónica Castro (screenshot: Rosa Salvaje/Televisa)

Sjećate li se meksičke telenovele “Divlja ruža” (Rosa Salvaje) iz 1987. godine, a koja je nakon Santa Barbare, devedesetih, prikovala milijune gledatelja u regiji za male ekrane? Da vas podsjetimo, u središtu ove priče je Rosa García, koja živi s kumom Tomasom koja ju je odmalena odgajala iako su obje siromašne. Rosa je naivna i neuka. Kada joj netko smeta, psuje i udara. Stoga su joj ljudi nadjenuli nadimak “divlja”.

Jednoga dana, Rosa s prijateljicama iz susjedstva kreće u bogatašku kuću i susreće ambicioznu Dulcinu Linares, kojoj je stalo samo do novca i položaja u društvu, i njenu sluškinju Leopoldinu. One joj zaprijete da će je prijaviti policiji. Tada dolazi Ricardo Linares, Dulcinin brat i pomaže Rosi. Nedugo kasnije, oni se zaljube na Dulcinio nezadovoljstvo.

Upravo je ova serija u planetarnu orbitu izbacila glumicu i pjevačicu Verónicu Castro koja je odigrala glavnu ulogu “Ruže”. I ne samo to, naslovna pjesma “Rosa Salvaje” postaja je njen najveći glazbeni hit. Početak tisućljeća Castro je provela u nekoliko sezona meksičkog “VIP Big Brothera”, a 2008. godine iščeznula je s malih ekrana.

Serija Divlja ruža
Verónica Castro (screenshot: La Casa de las flores)

No pred kamere se vratila 2017. godine kako bi za Netflix snimila crnu komediju u polusatnih 13 nastavaka nazvanu “Kuća cvijeća” (La casa de las flores, The House of Flowers ) koju možemo gledati od kraja prošle godine. Ovoga puta Castro glumi glavu obitelji, vlasnicu 50 godina stare cvjećarne, koja u javnosti pokušava održati privid savršene obiteljske priče. I sve to dok saznaje da joj muž ima paralelnu obitelj, sin razvrgava zaruke jer voli muškarce, jedna kći pokušava popraviti odnos s mužem koji je promijenio spol, a druga vara zaručnika s bratom vlastite sestre. Ah, kako telenovelistično!

No ne brinite, osim zapleta koji namjerno podsjeća na šizoidne telenovele, riječ je o sjajnoj i duhovitoj seriji s mnoštvom iskričavih likova među kojima, plešući na rubu nervnog sloma, dominira Verónica Castro. Oni koji u televizijskim zapletima traže više od zabave, reći ćemo da se radi o djelu koje preispituje predrasude unutar meksičkog društva, ali i demontira sliku gornje srednje klase u Meksiku. Onima koji su odgledali prvu sezonu s veseljem navješćujemo drugu i treću.

Castro je, podsjetimo, zbog svoje visine (156 cm) u domovini nazivana i džepnom Venerom, a zvali su je još i La Vero i Velika Vero. Udavala se dva puta i ima dvojicu sinova od kojih je jedan, Christian, izgradio respektabilnu pjevačku karijeru. Verónica Castro će u listopadu proslaviti 67 rođendan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.