Prati nas

Show

Peti put mama

Nielsen (55) o trudnoći i zlobnim komentarima: To je naš život! Lijepo nam je

Javljaju mi se žene koje kažu da sam im dala hrabrost. To je uzbudljivo, opisuje Nielsen reakcije na to da je u pedesetima još jednom postala majka. Iako, dodaje, bilo je i ružnih komentara. “Neki misle da je to smiješno, neki da je užasno, a meni je divno. Mislim da nitko ne bi trebao gurati nos u naš život. To je naš život i volimo ga.

Objavljeno

|

Brigitte i Frida (foto: realbrigittenielsen/Instagram)

U velikom intervjuu za The Guardian danska glumica i model Brigitte Nielsen detaljno je govorila o svom uzbudljivom životu pa i o tome kako se odlučila na porod u 55. godini života. Sretni otac male djevojčice koja je rođena u lipnju je 39-godišnji producent Mattia Dessi, s kojim je glumica u braku od 2006. godine.

Iako je Brigitte već majka četvorice sinova, iza para je više od desetljeća pokušavanja izvantjelesne oplodnje. Naime, liječnici su im davali tek 2,6 posto izgleda za zajedničko dijete. “Uvijek sam govorila da ću pokušavati sve dok mi ne ponestane embrija. Netko mora dobi na lutriji”, kazala je Nielsen. I dobila je, a njena dobitna srećka zove se Frida.

Svoju odluku brani riječima: “To je moj život!” Postupak oplodnje nije nešto s čim se svi mogu nositi, kaže pa dodaje da je morala uzimati puno skupih lijekova. “Hormoni različito utječu na žene. Uvijek misliš da ćeš zatrudnjeti, ali u većini slučajeva telefon zazvoni i kažu ti da nisi trudna. To te slomi. Partner mora biti jednako u sve uključen, osim ako nisi žena koja želi dijete bez oca. Moraš ostati s nogama na zemlji, a ako si starija žena, izgledi su protiv tebe.”

Par je otkucaje Fridina srca vidio pet tjedana nakon početka trudnoće, a na kontrole su išli svakog tjedna. Liječnik joj je rekao: “Kada bih bio ti, nikome ne bih rekao dok trudnoća ne pređe 27 tjedana.” A kad se navršilo 27 tjedana, rekao joj je da ima 98 posto izgleda da će trudnoća uspjeti, iako je morala ostati u bolnici. Do tada je trudnoću tajila od svih pa čak i majke.

“Javljaju mi se žene koje kažu da sam im dala hrabrost. To je uzbudljivo”, opisuje Nielsen reakcije na to da je u pedesetima još jednom postala majka. Iako, dodaje, bilo je i ružnih komentara. “Neki misle da je to smiješno, neki da je užasno, a meni je divno. Mislim da nitko ne bi trebao gurati nos u naš život. To je naš život i volimo ga”, odgovara neugodnim i zlobnim komentatorima pa dodaje:

“Kad ljudi kažu da sam rodila s 54. Da, ali što je s onim muškarcima koji postaju očevi u šezdesetima, sedamdesetima, osamdesetima? Ako mi Frida jednog dana kaže da sam stara vještica, reći ću joj da sam najbolja majka koju je ikada imala.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.