Prati nas

Show

Peti put mama

Nielsen (55) o trudnoći i zlobnim komentarima: To je naš život! Lijepo nam je

Javljaju mi se žene koje kažu da sam im dala hrabrost. To je uzbudljivo, opisuje Nielsen reakcije na to da je u pedesetima još jednom postala majka. Iako, dodaje, bilo je i ružnih komentara. “Neki misle da je to smiješno, neki da je užasno, a meni je divno. Mislim da nitko ne bi trebao gurati nos u naš život. To je naš život i volimo ga.

Objavljeno

|

Brigitte i Frida (foto: realbrigittenielsen/Instagram)

U velikom intervjuu za The Guardian danska glumica i model Brigitte Nielsen detaljno je govorila o svom uzbudljivom životu pa i o tome kako se odlučila na porod u 55. godini života. Sretni otac male djevojčice koja je rođena u lipnju je 39-godišnji producent Mattia Dessi, s kojim je glumica u braku od 2006. godine.

Iako je Brigitte već majka četvorice sinova, iza para je više od desetljeća pokušavanja izvantjelesne oplodnje. Naime, liječnici su im davali tek 2,6 posto izgleda za zajedničko dijete. “Uvijek sam govorila da ću pokušavati sve dok mi ne ponestane embrija. Netko mora dobi na lutriji”, kazala je Nielsen. I dobila je, a njena dobitna srećka zove se Frida.


Svoju odluku brani riječima: “To je moj život!” Postupak oplodnje nije nešto s čim se svi mogu nositi, kaže pa dodaje da je morala uzimati puno skupih lijekova. “Hormoni različito utječu na žene. Uvijek misliš da ćeš zatrudnjeti, ali u većini slučajeva telefon zazvoni i kažu ti da nisi trudna. To te slomi. Partner mora biti jednako u sve uključen, osim ako nisi žena koja želi dijete bez oca. Moraš ostati s nogama na zemlji, a ako si starija žena, izgledi su protiv tebe.”

Par je otkucaje Fridina srca vidio pet tjedana nakon početka trudnoće, a na kontrole su išli svakog tjedna. Liječnik joj je rekao: “Kada bih bio ti, nikome ne bih rekao dok trudnoća ne pređe 27 tjedana.” A kad se navršilo 27 tjedana, rekao joj je da ima 98 posto izgleda da će trudnoća uspjeti, iako je morala ostati u bolnici. Do tada je trudnoću tajila od svih pa čak i majke.

“Javljaju mi se žene koje kažu da sam im dala hrabrost. To je uzbudljivo”, opisuje Nielsen reakcije na to da je u pedesetima još jednom postala majka. Iako, dodaje, bilo je i ružnih komentara. “Neki misle da je to smiješno, neki da je užasno, a meni je divno. Mislim da nitko ne bi trebao gurati nos u naš život. To je naš život i volimo ga”, odgovara neugodnim i zlobnim komentatorima pa dodaje:

“Kad ljudi kažu da sam rodila s 54. Da, ali što je s onim muškarcima koji postaju očevi u šezdesetima, sedamdesetima, osamdesetima? Ako mi Frida jednog dana kaže da sam stara vještica, reći ću joj da sam najbolja majka koju je ikada imala.”

.

Show

Baletom na ledu i velikim vatrometom otvoren je Advent u Zagrebu

No to je tek djelić ove subotnje večeri u metropoli, jer Advent se proširio i na Europski trg, kod HNK, u kino Tuškanac, u Oktogon, na Trg bana Jelačića i na Strossmayerovo šetalište.

Objavljeno

|

Autor

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu na Manduševcu i službeno je počeo ovogodišnji Advent u Zagrebu. I ove godine, glavna atrakcija najbolje europske božićne destinacije je Ledeni park, klizalište na Tomislavcu koji je otvoren baletom na ledu – predstavom “Orašar u Ledenom kraljevstvu”.

Zamrznuti parter su otvorile prva žena zagrebačkog turizma Martina Bienenfeld i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, dok je sam “Orašar u Ledenom kraljevstvu” kulminirao velikim vatrometom na svodu jednog od najljepših zagrebačkih trgova.


Glavne klizačke zvijezde bili su Antonio Souza-Kordeiru i Lana Petranović, naši nagrađivani mladi klizači s brojnim svjetskim priznanjima koje su na ledu podržali klizači iz Klizačkog kluba Pahuljice. Uz to, upaljene u i lampice na Zrinjevcu. No to je tek djelić ove subotnje večeri u metropoli, jer Advent se proširio i na Europski trg, kod HNK, u kino Tuškanac, u Oktogon, na Trg bana Jelačića i na Strossmayerovo šetalište.

foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP