Prati nas

Show

Odustao je

Princ Filip u 98. godini života odustao je od vožnje, vratio je vozačku

Objavljeno

|

Princ Filip (screenshot: Youtube)

Vojvoda od Edinburgha, suprug britanske kraljice Elizabete, vratio je jučer vozačku dozvolu, mjesec dana nakon što je prouzročio prometnu nesreću. Naime, nedaleko Sandrighama svojim je Land Roverom udario u Kiu. U prevrtanju vozila na bok, princ Filip (97) nije ozlijeđen. Samo dva dana kasnije, policija ga je zatekla kako vozi bez pojasa.

“Nakon pažljivog promišljanja, Vojvoda je odlučio dobrovoljno predati vozačku dozvolu”, priopćila je Buckinghamska palača. Prometnu nesreću trenutno istražuje Kraljevsko tužiteljstvo koje će u obzir uzeti i to da se princ dobrovoljno odriče upravljača, ali i to da je priznao krivnju za prometnu nesreću u kojoj je suvozačica Emma Fairweather iz drugog vozila slomila ruku. Beba koja je bila u automobilu i vozačica, srećom nisu ozlijeđeni.

“Jako mi je žao zbog svega. Sunce je bilo nisko i sjalo mi je u oči. U normalnim uvjetima, vidio bih nadolazeće vozilo”, napisao je princ u pismu ozlijeđenoj.

Fairweather je ranije kritizirala princa zbog toga što joj se nije obratio nakon sudara, no kada je dobila njegovo pismo promijenila je stav. “Mislim da je baš lijepo što se potpisao kao ‘Filip’, bez formalne titule. Ugodno me je iznenadio taj osoban ton”, kazala je novinarima ozlijeđena. Zanimljivosti o Filipu, kojega se često naziva i “nestašnim princem”, pročitajte ovdje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.