Prati nas

Vijesti

drski lopovi

Tko pljačka starce po Podravini?

“Jednoj starici, također našoj susjedi, lopovi su provalili u kuću i ukrali 200 kuna, prošle godine. Jadnica je nakon dva tjedna umrla, sigurno ju je taj događaj jako potresao. Drugoj susjedi su ukrali zlatninu iz kuće, a trećoj su usred bijela dana pomoću ljestava ušli u kuću, tražili novac i vrijedne stvari. Krađa goriva iz traktora je svakodnevnica.”

Objavljeno

|

foto: Google Street View

Mali Grabičani, kako im i samo ime kaže, malo su mjesto u Podravini. Nažalost, ovih se dana našlo na stranicama crne kronike radi nekoliko slučajeva provala i pljački u kojima su gotovo u svim slučajevima žrtve bili stariji stanovnici.

“U obiteljskoj kući nepoznati je počinitelj uz upotrebu fizičke snage više puta udario 66-godišnjaka po glavi i tijelu, bacio ga na pod, te tražio novac. Također, u kući se nalazila i druga nepoznata osoba. Oštećeni 66-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede. Nepoznati počinitelji su se udaljili ništa ne otuđivši. Policija traga za počiniteljima”, izvijestila je policija Koprivnice. Ovaj slučaj, nažalost, nije jedini.

“Jednoj starici, također našoj susjedi, lopovi su provalili u kuću i ukrali 200 kuna, prošle godine. Jadnica je nakon dva tjedna umrla, sigurno ju je taj događaj jako potresao. Drugoj susjedi su ukrali zlatninu iz kuće, a trećoj su usred bijela dana pomoću ljestava ušli u kuću, tražili novac i vrijedne stvari. Krađa goriva iz traktora je svakodnevnica. Prije sam točio pun traktor, sada točim samo tri litre. No, lopovi su sada, umjesto da povuku gorivo kroz crijevo, potrgali pumpu goriva na dnu rezervoara da bi iscijedili i te tri litre. To se prije nije događalo, ovo je bilo sigurno mjesto”, rekao je za Podravski list mještanin Pero Prusac.

“Nisam u noći ništa čula, a kad sam se probudila, vidjela sam policiju ispred susjedove kuće. Kad sam čula što se dogodilo, jako sam se zabrinula i uplašila. Zamislite, istukli su čovjeka u vlastitoj kući, koji se k tome brine o bolesnom sinu. Hvala Bogu što je susjed imao dovoljno snage pa je sam pozvao hitnu pomoć. Ja također živim sama i mogu vam reći da strepim i nije mi svejedno, posebice kada se smrkne”, kaže Zorka Sokolić, prva susjeda napadnutog muškarca.

“Naš susjed vrlo je povučen čovjek. Bavi se poljoprivredom, brine o bolesnom sinu i vrlo malo razgovara s nama. No, naš su odnosi vrlo korektni te, ako je potrebno, jedni drugima uskačemo u pomoć. Nikad naš susjed ni sa kim nije imao nikakve konflikt ili svađe, ali se ni sa kim nije družio. Stvarno ne znam kako su baš do njega došli. Žao mi je čovjeka”, kaže Pero Prusac za Podravski list te dodaje kako se nada da će se počinitelje ovog zlodjela brzo naći.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.