Prati nas

Mozaik

Antinatalizam

Tuži roditelje jer su ga rodili bez njegova dopuštenja

Kako je ispričao, sasma mu je jasno da dijete koje nije rođeno ne može dati pristanak na svoj dolazak na svijet, ali misli da svatko treba biti plaćen do kraja života – samo zato što živi život koji nije želio. Samuel je u dobrim odnosima s roditeljima koji su odvjetnici i koji njegovo najavu tužbe uzimaju s puno humora.

Objavljeno

|

foto: Nihilanand/Facebook

Indijski biznismen Raphael Samuel (27) kazao je BBC-ju da je pogrešno donijeti dijete na svijet u kojem će biti izloženo trajnoj patnji. I zato će tužiti svoje roditelje.

Kako je ispričao, sasma mu je jasno da dijete koje nije rođeno ne može dati pristanak za svoj dolazak na svijet, ali misli da svatko treba biti plaćen do kraja života – samo zato što živi život koji nije tražio. Samuel je u dobrim odnosima s roditeljima koji su odvjetnici i koji njegovo najavu tužbe uzimaju s puno humora.


“Divim se sinovoj samouvjerenosti u odluci da nas dovuče pred sud, s obzirom da smo suprug i ja odvjetnici. Ako Raphael racionalno objasni kako sam mogla dobiti njegov pristanak za rođenje, priznat ću svoju grešku”, kaže majka Kavita Karnad Samuel.

Inače ovakvo razmizšljanje može se svesti pod filozofiju antinatalizma, a prema kojoj je ljudski život toliko opterećen patnjom da bi se ljudi trebali odmah prestati razmnožavati. Samuel tvrdi da bi svijet postao puno bolje mjesto nakon izumiranja ljudske vrste. “Životinjama i bilju bi bilo bolje. Ljudsko postojanje je sasma besmisleno”, kazao je.

S antinatalizmom se susreo u dobi od pet godina kada su ga roditelji počeli prisiljavati na odlazak u školu. “Kada sam ih upitao zašto su me rodili, tata nije imao odgovor. Da je imao spremljeni odgovor, možda danas ne bi došlo do ovoga”, objasnio je. “Zadovoljna sam jer je moj sin izrastao u neustrašivo, neovisno i misleće biće. Uništit ću ga na sudu”, odgovara majka.

“Volio bih da nisam rođen. Ne zato što sam nesretan, jer moj život je dobar. Ali radije ne bih bio tu. Znaš, to je kao kad si u lijepoj sobi, ali ne želiš biti u njoj”, kazao je Samuel za BBC. Prije godinu dana otvorio je na Facebooku stranicu pod imenom Nihilanand na kojoj objavljuje antinatalističke parole i svoje fotografije s lažnom bradom.

.

Show

Kolinda Prljavcima uručila povelju za promicanje domoljublja i 40 godina rada

Zadnjih četiri desetljeća s Prljavim kazalištem rasli smo i stasali vjerujući kako je sve ‘lako kad si mlad’ i od najranije mladosti željeli smo ‘zaustaviti Zemlju’ i ‘živjeti u ritmu’, kaže predsjednica.

Objavljeno

|

Autor

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila je Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock-sastavu Prljavom kazalištu. Povod je 40. obljetnica uspješne glazbene karijere.

“Kroz četiri desetljeća Prljavo kazalište je stvaralo pjesme koje su postale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, sjećanja i putova u snove. Posebno nam je svima bliska ona osobna posveta majci, koja se iz svojih okvira tihog opraštanja, prelila u gotovo nacionalnu budnicu. ‘Ruža hrvatska’ zauzela je osobito mjesto u antologiji hrvatske glazbe. Povelju Republike Hrvatske dodijelila sam glazbenom sastavu Prljavo kazalište za izniman doprinos u promicanju domoljublja, humanitarnog djelovanja te ugleda hrvatske rock glazbe, a povodom 40. godina djelovanja”, objavila je Grabar-Kitarović na društvenim mrežama.


“Zadnjih četiri desetljeća s Prljavim kazalištem rasli smo i stasali vjerujući kako je sve ‘lako kad si mlad’ i od najranije mladosti željeli smo ‘zaustaviti Zemlju’ i ‘živjeti u ritmu’. Prljavce smo pratili od antologijskih albuma: ‘Crno bijelog svijeta’ do ‘Zlatnih godina’ i ‘Moj dom je Hrvatska’, predsjedničine su riječi.

Pjevač Kazališta Mladen Bodalec istaknuo je da je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime banda, nego i u ime tisuću rockera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP