Prati nas

Mozaik

Antinatalizam

Tuži roditelje jer su ga rodili bez njegova dopuštenja

Kako je ispričao, sasma mu je jasno da dijete koje nije rođeno ne može dati pristanak na svoj dolazak na svijet, ali misli da svatko treba biti plaćen do kraja života – samo zato što živi život koji nije želio. Samuel je u dobrim odnosima s roditeljima koji su odvjetnici i koji njegovo najavu tužbe uzimaju s puno humora.

Objavljeno

|

foto: Nihilanand/Facebook

Indijski biznismen Raphael Samuel (27) kazao je BBC-ju da je pogrešno donijeti dijete na svijet u kojem će biti izloženo trajnoj patnji. I zato će tužiti svoje roditelje.

Kako je ispričao, sasma mu je jasno da dijete koje nije rođeno ne može dati pristanak za svoj dolazak na svijet, ali misli da svatko treba biti plaćen do kraja života – samo zato što živi život koji nije tražio. Samuel je u dobrim odnosima s roditeljima koji su odvjetnici i koji njegovo najavu tužbe uzimaju s puno humora.


“Divim se sinovoj samouvjerenosti u odluci da nas dovuče pred sud, s obzirom da smo suprug i ja odvjetnici. Ako Raphael racionalno objasni kako sam mogla dobiti njegov pristanak za rođenje, priznat ću svoju grešku”, kaže majka Kavita Karnad Samuel.

Inače ovakvo razmizšljanje može se svesti pod filozofiju antinatalizma, a prema kojoj je ljudski život toliko opterećen patnjom da bi se ljudi trebali odmah prestati razmnožavati. Samuel tvrdi da bi svijet postao puno bolje mjesto nakon izumiranja ljudske vrste. “Životinjama i bilju bi bilo bolje. Ljudsko postojanje je sasma besmisleno”, kazao je.

S antinatalizmom se susreo u dobi od pet godina kada su ga roditelji počeli prisiljavati na odlazak u školu. “Kada sam ih upitao zašto su me rodili, tata nije imao odgovor. Da je imao spremljeni odgovor, možda danas ne bi došlo do ovoga”, objasnio je. “Zadovoljna sam jer je moj sin izrastao u neustrašivo, neovisno i misleće biće. Uništit ću ga na sudu”, odgovara majka.

“Volio bih da nisam rođen. Ne zato što sam nesretan, jer moj život je dobar. Ali radije ne bih bio tu. Znaš, to je kao kad si u lijepoj sobi, ali ne želiš biti u njoj”, kazao je Samuel za BBC. Prije godinu dana otvorio je na Facebooku stranicu pod imenom Nihilanand na kojoj objavljuje antinatalističke parole i svoje fotografije s lažnom bradom.

.

Show

Matija Vuica proslavila 61. rođendan objavom fotografije iz gimnazijskih dana

Vuica je rođena 19. srpnja 1958. godine u Metkoviću. Pjevačku karijeru započela je sa grupom Trotakt projekt 1981. godine. Alternativni rock novovalnog prizvuka kojeg je sastav njegovao, te poseban imidž, svrstao ih je u kultne sastave 1980-ih godina.

Objavljeno

|

Autor

Pjevačica i modna kreatorica Matija Vuica proslavila je 61. rođendan. Tim povodom na Instagramu je objavila niz fotografija iz mladosti, među kojima je najzanimljivija ona iz gimnazijskih dana.

“Za današnji dan odabrala sam fotke iz različitih perioda zivota; neke stare, koje pričaju o meni. Vecinu je snimio moj dragi prijatelj Igor cc Kelčec prateci nasu glazbenu karijeru”, napisala je Vujica dodajući da je neke fotografije snimio i pokojni izdavač Nacionala Ivo Pukanić. “I jedna gimnazijska. Ima ih na tisuće, al’ za ovaj datum, ove godine neka budu ovi autori koji su mi puno značili u vremenu kad nije bilo društvenih mreža.”


Vuica je rođena 19. srpnja 1958. godine u Metkoviću. Pjevačku karijeru započela je sa grupom Trotakt projekt 1981. godine. Alternativni rock novovalnog prizvuka kojeg je sastav njegovao, te poseban imidž, svrstao ih je u kultne sastave 1980-ih godina. Poslije će grupa promjeniti ime u Gracia, čiju okosnicu do danas čine Matija Vuica i njen životni partner Jurica Popović.

Mtija Vuica u gimnazijskim danima (foto: M. Vuica/Instagram)

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP