Prati nas

Mozaik

Antinatalizam

Tuži roditelje jer su ga rodili bez njegova dopuštenja

Kako je ispričao, sasma mu je jasno da dijete koje nije rođeno ne može dati pristanak na svoj dolazak na svijet, ali misli da svatko treba biti plaćen do kraja života – samo zato što živi život koji nije želio. Samuel je u dobrim odnosima s roditeljima koji su odvjetnici i koji njegovo najavu tužbe uzimaju s puno humora.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Nihilanand/Facebook

Indijski biznismen Raphael Samuel (27) kazao je BBC-ju da je pogrešno donijeti dijete na svijet u kojem će biti izloženo trajnoj patnji. I zato će tužiti svoje roditelje.

Kako je ispričao, sasma mu je jasno da dijete koje nije rođeno ne može dati pristanak za svoj dolazak na svijet, ali misli da svatko treba biti plaćen do kraja života – samo zato što živi život koji nije tražio. Samuel je u dobrim odnosima s roditeljima koji su odvjetnici i koji njegovo najavu tužbe uzimaju s puno humora.


“Divim se sinovoj samouvjerenosti u odluci da nas dovuče pred sud, s obzirom da smo suprug i ja odvjetnici. Ako Raphael racionalno objasni kako sam mogla dobiti njegov pristanak za rođenje, priznat ću svoju grešku”, kaže majka Kavita Karnad Samuel.

Inače ovakvo razmizšljanje može se svesti pod filozofiju antinatalizma, a prema kojoj je ljudski život toliko opterećen patnjom da bi se ljudi trebali odmah prestati razmnožavati. Samuel tvrdi da bi svijet postao puno bolje mjesto nakon izumiranja ljudske vrste. “Životinjama i bilju bi bilo bolje. Ljudsko postojanje je sasma besmisleno”, kazao je.

S antinatalizmom se susreo u dobi od pet godina kada su ga roditelji počeli prisiljavati na odlazak u školu. “Kada sam ih upitao zašto su me rodili, tata nije imao odgovor. Da je imao spremljeni odgovor, možda danas ne bi došlo do ovoga”, objasnio je. “Zadovoljna sam jer je moj sin izrastao u neustrašivo, neovisno i misleće biće. Uništit ću ga na sudu”, odgovara majka.

“Volio bih da nisam rođen. Ne zato što sam nesretan, jer moj život je dobar. Ali radije ne bih bio tu. Znaš, to je kao kad si u lijepoj sobi, ali ne želiš biti u njoj”, kazao je Samuel za BBC. Prije godinu dana otvorio je na Facebooku stranicu pod imenom Nihilanand na kojoj objavljuje antinatalističke parole i svoje fotografije s lažnom bradom.

.

Mozaik

The Times nominirao Hrvatsku za najbolju zemlju svijeta

Hrvatska se tako našla u prestižnom društvu Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda. Glasati se može do kraja listopada.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Biste li rekli da je Hrvatska najbolja zemlja na svijetu? Poznati britanski listovi The Times i The Sunday Times te The Sun misle da je Hrvatska ako već ne najbolja, a ono u samom vrhu. Zato su našu zemlju i nominirali za prestižnu nagradu Best Country award 2020.

Uz Hrvatsku, u užem su se izboru našle i poznate svjetske turističke destinacije poput Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.


Direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić, očekivano je presretan.

“Izuzetno smo ponosni na ovu nominaciju kojom smo učvrstili poziciju koju naša zemlja uživa na britanskom tržištu, a ujedno potvrdili da naše pojačane marketinške aktivnosti u Velikoj Britaniji daju odlične rezultate. Pozivam sve ljubitelje Hrvatske da iskoriste priliku i daju glas Hrvatskoj, koja je apsolutno zaslužila naći se na ovako važnoj listi”, kazao je Staničić, piše Jutarnji.hr.

Glasanje traje do kraja listopada, a o pobjedniku odlučuju čitatelji koji mogu glasati na ovom linku. Osim najbolje zemlje, na navedenom linku možete birati i najbolji grad, aviokompaniju i turoperatora.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP