Prati nas

Show

Filmska nagrada

Završena 91. dodjela Oscara; najbolji film je ‘Zelena knjiga’

Najboljim filmom prioglašen je film “Zelena knjiga” američkog redatelja Petera Farrellyja. Glumac Rami Malek nagrađen je Oscarom u kategoriji najboljeg glavnog glumca za ulogu Freddieja Mercuryja, a Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je britanska glumica Olivia Colman za svoj rad na filmu “Miljenica”.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Završena je 91. dodjela Oscara i sretni su dobitnici otišli kućama s najprestižnijom filmskom nagradom na svijetu.

Najboljim filmom prioglašen je film “Zelena knjiga” američkog redatelja Petera Farrellyja. To je istinita priča o prijateljstvu izbacivača Tonyja Lipa (Viggo Mortensen) i svjetski poznatog afroameričkog pijanista dr. Dona Shirleyja (Mahershala Ali) koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.


“Roma” meksičkog redatelja Alfonsa Cuarona kući je ponijela nagrade za najbolju režiju, najbolju filmsku fotografiju i najbolji strani film, odnosno najbolji film s neengleskog govornog područja.

Najviše zlatnih kipića, njih četiri, osvojio je film “Bohemian Rhapsody”, biografski film o britanskoj rock skupini Queen. Glumac Rami Malek nagrađen je Oscarom u kategoriji najboljeg glavnog glumca za ulogu Freddieja Mercuryja, dok je film uz tog Oscara osvojio i nagrade za najbolju montažu, najbolju montažu zvuka te najbolji miks zvuka.

Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je britanska glumica Olivia Colman za svoj rad na filmu “Miljenica” grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa.

Trenutak večeri bio je kad su se na pozornicu popeli Lady Gaga i Bradley Cooper i izveli Oscarom nagrađenu pjesmu “Shallow” iz filma “Zvijezda je rođena”. Publika će pamtiti i nastup grupe Queen s pjevačem Adamom Lambertom.

.

Show

Joža Manolić odgodio je proslavu 100. rođendana, zadovoljan je radom policije

Zbog epidemije najdugovječniji hrvatski političar otkazao je slavlje. Čini se da će istu sudbinu imati i njegova najava osnivanja vanparlamentarnog Kluba stogodišnjaka.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Datum mog rođendana ostaje isti, njega ne mogu promijeniti, u nedjelju ću imati 100 godina. Ali proslavu, nažalost, moram odgoditi za neko bolje vrijeme”, kazao je Novom listu hrvatski James Bond – Josip Joža Manolić.

“Poslao sam prijateljima pozivnice, ali zasad od toga nema ništa i svima ću im naknadno javiti novi termin”, objašnjava. Uglavnom boravi kod kuće i pridržava se svih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.


“Svi moramo ići u korak s mjerama što ih je država uvela. Dosta to oni dobro rade. Posebno je važno što otkrivaju zaražene i zatim prate sve njihove kontakte. Samo se tako može spriječiti daljnje širenje zaraze. To su, istina, policijske metode, ali su vrlo korisne u okolnostima kada nemamo još ni cjepiva ni lijeka”, analizira Manolić, koji ima značajno iskustvo rada u represivnom aparatu.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP