Prati nas

Promo

Pozdrav proljeću

Danas počinje 3. Festival svjetla Zagreb

Počinje 3. Festival svjetla Zagreb. Tunel Grič će tako postati čarobna šuma, kula Lotrščak svjetionik koji poziva sve da ga posjete, a na Vrazovu šetalištu niknut će svjetleće proljetno cvijeće. U organizaciju se ove godine, uz cijeli niz kulturnih institucija te javnih i gradskih službi, uključila i Zagrebačka nadbiskupija, pa je prvi put osvijetljena i jedna crkva, i to svete Katarine.

Objavljeno

|

Do kada traje Festival svjetla?
Festival svjetla Zagreb 2019 (foto: Sandro Bura)

Treću godinu zaredom na zagrebačkom Gornjem gradu održava se Festival svjetla. Tunel Grič će tako postati čarobna šuma, kula Lotrščak svjetionik koji poziva sve da ga posjete, a na Vrazovu šetalištu niknut će svjetleće proljetno cvijeće.

“Zbog velikog interesa festival smo ove godine odlučili produljiti za jedan dan. Tijekom četiri dana prošlogodišnjeg događanja zabilježeno je 31 posto više dolazaka i 46 posto više noćenja u Zagrebu nego godinu prije, odnosno 10.876 dolazaka i 21.908 noćenja. Mnogo posjetitelja očekujemo i ove godine”, kaže direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld.

U organizaciju se ove godine, uz cijeli niz kulturnih institucija te javnih i gradskih službi, uključila i Zagrebačka nadbiskupija, pa je prvi put osvijetljena i jedna crkva, i to svete Katarine.

“Vitraji koji inače stoje unutar crkve sad će se projicirati na pročelju”, objašnjava Bienenfeld.

Sve o ovogodišnjem festivalu kao i mapu svih lokacija, možete pronaći na www.festivalsvjetlazagreb.hr.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.