Prati nas

Vijesti

Novac je problem

HZZO će izdvojiti više novca kako bi se skratile liste čekanja za ove postupke

Nadu da će se bar dio lista skratiti, ili usporiti njihov rast, daje vijest iz HZZO-a. Naime, bolnice će dobiti više novca za dijagnostičko-terapijske postupke za koje su najveće liste čekanja.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Koliko se čeka na pregled?
foto: Mojevrijeme.hr

Iako se rijetko o tome govori, liste čekanja na dijagnostiku i terapiju najčešće su uvjetovane ograničenim sredstvima koje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje doznačuje bolnicama.

Ustanove tako, iako su ljudski i tehnički opremljene, ne obavljaju postupke koje neće moći naplatiti pa su čekanja na pojedine pretrage sve duža i duža. Nadu da će se bar dio lista skratiti, ili usporiti njihov rast, daje vijest iz HZZO-a. Naime, bolnice će dobiti više novca.


“Bolnicama su povećani maksimalni iznosi za MR, CT, EKG, ergometriju, holter, UZV dojke, štitnjače i srca, te operaciju katarakte, priopćio je HZZO nakon sjednice Upravnog vijeća uz napomenu da je riječ o dijagnostičko-terapijskim postupcima za koje su najveće liste čekanja”, stoji u kratkom priopćenju.

HZZO nije objavio koliko će se dodatno novca izdvojiti za te postupke.

.

Vijesti

Ministar Zdravko Marić najavio je umirovljenicima isplatu mirovina, stiže i povrat poreza

Komentirajući izbornu godinu, Marić je kazao da je ‘logično i opravdano’ što će biti kandidat na izbornoj listi HDZ-a.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ministar financija Zdravko Marić kazao je u programu Nove TV da će se isplata mirovina provesti prije blagdana Tijelova, 11. lipnja, a samo dan kasnije trebala bi krenuti i isplata preplaćenog poreza.

“U lipnju imamo čitav niz stvari za platiti, krenut ćemo početkom mjeseca od mirovina, nakon toga 12. lipnja kreću povrati poreza na dohodak”, rekao je Marić. Potvrdio da je i dalje stoji kod izjave “da se sve može dirati, samo mirovine ne”.


“Tako je, neka umirovljenici znaju mirovine će im biti isplaćene prije Tijelova”, poručio je Marić.

Komentirajući izbornu godinu, Marić je kazao da je “logično i opravdano” što će biti kandidat na izbornoj listi HDZ-a. “Da na neki način podnesem račun. U kojoj izbornoj jedinici i na koje mjesto, to će odlučiti vrh stranke”, naglasio je Marić koji nije formalno član vladajuće stranke.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP