Prati nas

Vijesti

Novac je problem

HZZO će izdvojiti više novca kako bi se skratile liste čekanja za ove postupke

Nadu da će se bar dio lista skratiti, ili usporiti njihov rast, daje vijest iz HZZO-a. Naime, bolnice će dobiti više novca za dijagnostičko-terapijske postupke za koje su najveće liste čekanja.

Objavljeno

|

Rastu cijene participacije i privatnih polica zdravstvenog osiguranja. Zbog toga državni osiguratelj očekuje veći priljev novih osiguranika.
foto: Mojevrijeme.hr

Iako se rijetko o tome govori, liste čekanja na dijagnostiku i terapiju najčešće su uvjetovane ograničenim sredstvima koje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje doznačuje bolnicama.

Ustanove tako, iako su ljudski i tehnički opremljene, ne obavljaju postupke koje neće moći naplatiti pa su čekanja na pojedine pretrage sve duža i duža. Nadu da će se bar dio lista skratiti, ili usporiti njihov rast, daje vijest iz HZZO-a. Naime, bolnice će dobiti više novca.

“Bolnicama su povećani maksimalni iznosi za MR, CT, EKG, ergometriju, holter, UZV dojke, štitnjače i srca, te operaciju katarakte, priopćio je HZZO nakon sjednice Upravnog vijeća uz napomenu da je riječ o dijagnostičko-terapijskim postupcima za koje su najveće liste čekanja”, stoji u kratkom priopćenju.

HZZO nije objavio koliko će se dodatno novca izdvojiti za te postupke.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.