Prati nas

Show

Miljenik Jugoslavije

Kićo Slabinac: Titu sam pjevao u dnevnom boravku, Jovanka je cvala na ‘Crnu ženu’

Jovanka je voljela ‘Zbog jedne divne crne žene’ i cijela se rascvala kad sam to pjevao, valjda je mislila da pjevam o njoj pa je malo i zasuzila. U Titovom društvu uvijek je bilo ugodno, nismo puno pričali, ali stalno je imao neke provale i fore.

Objavljeno

|

Kićo Slabinac pjevao Titu
Krunoslav Kićo Slabinac (Pusti da te vodim, 1971)

U velikom razgovoru za portal 100posto pjevač Krunoslav Kićo Slabinac (74) govorio je o svojoj karijeri i ljubavnim uspjesima, a dotaknuo se i susreta doživotnim Jugoslavenskim predsjednikom Josipom Brozom Titom i njegovom suprugom Jovankom.

“Ja sam njemu četiri puta pjevao. Kad bi dolazio u svoju vilu u Baranji zvao nas je da mu dođemo svirati u dnevnom boravku. Nismo puno pričali, ali jednom me pitao što sam to pričao u štampi. A ja sam u jednom intervjuu rekao da mi je teško živjeti kao Hrvat pod hipotekom Jasenovca i teze da su Hrvati genocidni narod. Ja to nisam i smatram da se ne možemo svi stavljati pod istu kapu, to je apsurdno. Kao što ne možemo ni danas stavljati osam milijuna Srba pod istu kapu s onima koji su htjeli rat devedesetih. Tito me pitao što sam to pričao u novinama, ja sam mu odgovorio: ‘Sigurno su vam ovi vaši već rekli’, na što je on rekao: ‘Pa bogamu, zato ih i imam!’ Kad me protokol primijetio blizu njega, dotrčali su i rekli da moramo početi svirati, a Tito je rekao: ‘Pa vodite ga onda, ne držim ga ja.’ U tom trenutku nisam više znao gdje me vode – na svirku ili na Goli otok”, smije se Kićo.

Kad je prvi put izvodio pred Titom, Milka Planinc uporno je Maršalu govorila kako je to Kićo Slabinac, ali on je već znao tko pjeva.

“Jovanka je voljela ‘Zbog jedne divne crne žene’ i cijela se rascvala kad sam to pjevao, valjda je mislila da pjevam o njoj pa je malo i zasuzila. U Titovom društvu uvijek je bilo ugodno, nismo puno pričali, ali stalno je imao neke provale i fore.  Najveći problem bio mu je umiriti svoje pse koji su lajali i skakali kad bih ja počeo pjevati neke malo življe pjesme i kad bih se razbacao po dnevnom boravku. Kakav god da je bio, meni je bilo veliko priznanje da te jedna tako svjetska figura zove da mu pjevaš četiri puta”, kaže Kićo za 100posto.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.