Prati nas

Vijesti

Pravna pomoć

Mislite li da ste žrtva kaznenog djela? Ovdje saznajte svoja prava

Hrvatski pravni centar pustio je u rad internetsku stranicu
ZaZrtve.hr namijenjenu žrtvama kaznenih djela. Riječ je o jedinstvenom web odredištu na kojem žrtve mogu saznati sve o skupinama kaznenih djela, o pravima žrtava, potražiti odgovore na najčešće postavljana pitanja te pronaći informacije o sustavu podrške.

Objavljeno

|

Hrvatski pravni centar pustio je u rad internetsku stranicu ZaZrtve.hr namijenjenu žrtvama kaznenih djela. Riječ je o jedinstvenom web odredištu na kojoj žrtve i oni koji sumnjaju da su žrtve, mogu saznati sve o skupinama kaznenih djela, o pravima žrtava te potražiti odgovore na najčešće postavljana pitanja.

U svjetlu aktualnih događanja na polju zaštite od obiteljskog nasilja, posebno su izdvojena dodatna prava žrtava nasilja u obitelji i dodatna prava djece žrtava.

Internetska stranica ZaZrtve.hr realizirana je u sklopu projekta „Vicatis, unapređenje sustava podrške iz perspektive žrtava kaznenih djela“ koji koordinira Hrvatski pravni centar, a partneri su Ministarstvo pravosuđa RH  i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH, Udruga Patent (Mađarska), Centar za pravne resurse (Rumunjska), Udruga za nenasilnu komunikaciju (Slovenija) i Mirovni institut (Slovenija).

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.