Prati nas

Vijesti

Mrsić: Pavić je grobar, EU je tražila da se izjednače radničke i braniteljske mirovine

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava misli da se dostojanstvo i poštovanje prema braniteljima može odati na drugi način. Ustvrdio je da nas očekuje novih 10.000 povlaštenih umirovljenika iz HVO-a i još 10.000 iz Hrvatske.

Objavljeno

|

Mirando Mrsić (foto: vlada.hr)

Mirando Mrsić nazvao je ministra Marka Pavića grobarom čija će reforma dovesti do osiromašenja umirovljenika. Kaže da je mirovinski zakon iz 2014. bio izbalansiran, a Pavić ga, dodao je, po diktatu birokrata iz Bruxellesa reformira.

Kao osnovni razlog za novu mirovinsku reformu, Mrsić je istaknuo potrebu za izjednačavanjem braniteljskih i radničkih mirovina. “To je tražila Europska unija, a umjesto da se to napravi, krenulo se drugim putem kako bi se izbjegle bune i šatori”, rekao je Mrsić u Čakovcu kojeg je obišao s Amsterdamskom koalicijom.Bivši ministar rada i mirovinskog sustava misli da se dostojanstvo i poštovanje prema braniteljima može odati na drugi način. Ustvrdio je da nas očekuje novih 10.000 povlaštenih umirovljenika iz HVO-a i još 10.000 iz Hrvatske.

.

Vijesti

Mesić o raspadu Jugoslavije: Trebali smo dogovoriti oročenu konfederaciju

Posljednji predsjednik SFRJ i bivši hrvatski predsjednik misli da se Jugoslavija nije trebala raspasti u krvavom ratu. Umjesto toga, smatra, trebalo je uvesti pokusni politički model s ograničenim trajanjem.

Objavljeno

|

Autor

Posljednji predsjednik Jugoslavije

Bivši hrvatski predsjednik u dva mandata Stipe Mesić komentirao je u Sarajevu raspad Jugoslavije. „Najkraće rečeno – ovaj rat nije bio potreban. Završio je s više od 100.000 mrtvih, a granice se nisu promijenile niti za jedan milimetar“, kazao je Mesić.

„Dakle, oni koji su željeli svoje političke ciljeve ostvariti kroz rat, nisu to uspjeli, ali su ostavili razoreno gospodarstvo, ubijene, ranjene… Taj rat je za svaku osudu! A, mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao “oročena konfederacija” na tri do pet godina, pa da vidimo – ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog. Međutim, oni koji su htjeli rat očito su u tome uspjeli, ali nisu ostvarili svoje ciljeve“, rekao je bivši predsjednik za Deutsche Welle.Mesić je sa Sarajevo Business foruma poručio: „Moja je poruka da zapamtimo sve što se događalo u povijesti, ali da rješavamo sadašnje izazove i da idemo u budućnost s otvorenim srcem i otvorenim željama koje možemo ostvariti.“

Nastavi čitati