Prati nas

Show

Baba Zorka

Nina Erak (63): Razvod braka mi je donio PTSP, oslobađam ga se uz stručnu pomoć

Rastava je uvijek bolna, jer je popraćena velikim osjećajem krivnje. Sad su prošle dvije godine i imam PTSP, od toga se oslobađam uz stručnu pomoć i pomoć prijatelja, a i ova serija i moj posao su mi dobra psihoterapija.

Objavljeno

|

Na granici glumci
Nina Erak kao baba Zorka (screenshot: Nova TV)

Glumica Nina Erak (63) članica ansambla zagrebačkog Kerempuha i zvijezda serije “Na granici” brzo je osvojila srca publike širom regije kao pametna i hrabra baba Zorka koja uspješno vodi obiteljski švercerski biznis. Kaže, kada je prvi puta pročitala scenarij, zaljubila se u ulogu o kojoj danas svi govore.

Govoreći za bosanskohercegovački magazin Azra, Erak je objasnila i kako se nosi s tim da glumi dva desetljeća stariju ženu. “Dvadeset godina ja lako dodam, ali u Kerempuhu trenutno igram djevojku od 18 godina u kultnoj predstavi Bobe Jelčića ‘Govori glasnije!’ i to bez maske. Sve se može ako ti je duša puna!”

Odgovorila je i na neka intimna pitanja, poput rastave braka. “Rastava je uvijek bolna, jer je popraćena velikim osjećajem krivnje. Sad su prošle dvije godine i imam PTSP, od toga se oslobađam uz stručnu pomoć i pomoć prijatelja, a i ova serija i moj posao su mi dobra psihoterapija.” Naime, Erak se nakon 28 godina braka razvela od glumca Brisa Svrtana s kojim je ostala u prijateljskim odnosima.

“Kad je Boris otišao, doživjela sam to kao svoj poraz. Kao dijete rastavljenih roditelja, jako sam njegovala obitelj i brinula se o njoj. Uljuljkala sam se u ideju da smo svi sretni i zadovoljni. Kad su izbile prve pukotine, trebala sam više pažnje obraćati na njih, no ja to nisam činila. Mislila sam da će naš brak vječno trajati i da ćemo biti jedni od rijetkih za koje se može reći da su zajedno ‘dok ih smrt ne rastavi’. I eto, zeznula sam se”, izjavila je u studenom za Gloriju. Dodala je kako joj se tada urušio cijeli svijet.

“Kad ljubav dođe kraju, kad se ljudi raziđu, a emocije prijeđu u ravnodušje, onda nije problem dobro se slagati s bivšim. Sada ga volim kao brata”, kazala je glumica. Par je ranijih godina u medijima bio predstavljan kao primjer skladnog braka, usprkos razlici u godinama. Erak je, naime, od bivšeg supruga starija devet godina.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.