Prati nas

Show

Prerano

Preminuo je Dylan iz “Beverly Hillsa”, imao je samo 52 godine

Američki glumac Luke Perry, najpoznatiji po ulozi Dylana u seriji “Beverly Hills, 90210” preminuo je u 53. godini života. Glumac je nakon teškog moždanog udara prošlog tjedna hitno prevezen u bolnicu, ali nije se uspio oporaviti.

Objavljeno

|

Luke Perry 8screenshot: Beverly Hills, 90210)

Američki glumac Luke Perry, najpoznatiji po ulozi Dylana u iznimno popularnoj tinejdžerskoj seriji “Beverly Hills, 90210” preminuo je u 53. godini života. Glumac je nakon teškog moždanog udara prošlog tjedna hitno prevezen u bolnicu, ali nije se uspio oporaviti.

Prva epizoda “Beverly Hillsa” emitirana je 1990. godine, a snimala se punih 10 sezona. Perry se htio prebaciti u “odraslije” uloge te je odlučio napustiti “Beverly” 1995. da bi se 3 godine kasnije opet vratio u seriju.


“Beverly” su kreirali jedan od najpoznatijih američkih producenata Aaron Spelling i scenarist Darren Star. Broj 90210 se odnosi na poštanski broj Beverly Hillsa. Serija je doživjela mnogo glumačkih promjena i bazirala se na tinejdžerskim problemima kao što su alkohol, droga, seks, silovanje, SIDA i ostali. Tih ratnih godina, hrvatskim tinejdžerima bila je odmak od sive svakodnevice i prozor u drugačiji svijet i odrastanje.

Luke Perry (screenshot: Riverdale)

Na Netflixu se trenutno emitira serija “Riverdale” u kojoj Perry igra jednu od uloga. Moždanu kap je doživio na dan kada je objavljeno da bi trebao glumiti i u idućoj sezoni serije. Bio je oženjen bivšom manekenkom Rachel Minnie Sharp od 1993. do konačne rastave 2003., s kojom ima dvoje djece. Dijelili su zajedničko skrbništvo nad njima. Preminuo je okružen obitelji i prijateljima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP