Prati nas

Vijesti

Pobjegao u Njemačku

Riječanin držao mrtvu majku u stanu i ubirao njenu socijalnu pomoć

Susjedi su ga opisivali kao osobenjaka, nezaposlenog i razvedenog, čovjeka sklonog skupljanju smeća u kući, uživanju droge i alkohola. Majka (70) je, najvjerojatnije, preminula prirodnom smrću, jer na mumificiranom lešu stručnjaci sudske medicine nisu pronašli znakove nasilne smrti.

Objavljeno

|

Rijeka (foto: H. Hach/Pixabay)

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv muškarca (49) zbog počinjenja kaznenih djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

“Optužnicom se okrivljenika tereti da je od rujna 2013. do 22. rujna 2017., s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo tijelo svoje majke koje je prekrio dekama i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog Centra za socijalnu skrb u njezino ime preuzimao doplatak za pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna”, priopćilo je Odvjetništvo. Na taj je način pribavio ukupno 24.000,00 kuna.

Ujedno, kako bi prikrio opisano postupanje, na teret mu se stavlja da je 22. rujna 2017. izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.

Podsjetimo, nakon požara na Srdočima nagađalo se da je F.U. pobjegao u Njemačku u kojoj je i rođen. Susjedi su ga opisivali kao osobenjaka, nezaposlenog i razvedenog, čovjeka sklonog skupljanju smeća u kući, uživanju droge i alkohola. Majka (70) je, najvjerojatnije, preminula prirodnom smrću, jer na mumificiranom lešu stručnjaci sudske medicine nisu pronašli znakove nasilne smrti.

“Kako je okrivljenik nedostupan nadležnim tijelima Republike Hrvatske, predloženo je da se okrivljeniku sudi u odsutnosti na temelju odredbe članka 402. st. 3. Zakona o kaznenom postupku”, stoji u priopćenju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.