Rijeka (foto: H. Hach/Pixabay)

Pobjegao u Njemačku

Riječanin držao mrtvu majku u stanu i ubirao njenu socijalnu pomoć

Autor: • 12. 03. 2019. • Vijesti170 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv muškarca (49) zbog počinjenja kaznenih djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

“Optužnicom se okrivljenika tereti da je od rujna 2013. do 22. rujna 2017., s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo tijelo svoje majke koje je prekrio dekama i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog Centra za socijalnu skrb u njezino ime preuzimao doplatak za pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna”, priopćilo je Odvjetništvo. Na taj je način pribavio ukupno 24.000,00 kuna.Ujedno, kako bi prikrio opisano postupanje, na teret mu se stavlja da je 22. rujna 2017. izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.

Podsjetimo, nakon požara na Srdočima nagađalo se da je F.U. pobjegao u Njemačku u kojoj je i rođen. Susjedi su ga opisivali kao osobenjaka, nezaposlenog i razvedenog, čovjeka sklonog skupljanju smeća u kući, uživanju droge i alkohola. Majka (70) je, najvjerojatnije, preminula prirodnom smrću, jer na mumificiranom lešu stručnjaci sudske medicine nisu pronašli znakove nasilne smrti.

“Kako je okrivljenik nedostupan nadležnim tijelima Republike Hrvatske, predloženo je da se okrivljeniku sudi u odsutnosti na temelju odredbe članka 402. st. 3. Zakona o kaznenom postupku”, stoji u priopćenju.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.