Prati nas

Show

The end

Romantična Jugoslavija: ‘Crno-bijeli svijet’ se, izgleda, više neće snimati

Dok su gledatelji guglali odgovor kada će krenuti nova sezona, rastužio ih je glumac Slavko Sobin koji je utjelovio karizmatičnog Žungula. Serija se, objavio je to na Instagramu, miče s programa javne televizije.

Objavljeno

|

screenshot: Crno-bijeli svijet, HTV

Hrvatska televizija emitirala je posljednju epizodu treće sezone “Crno-bijelog svijeta”, popularne domaće igrane serije koja je prikazivala “slatke osamdesete”, po mnogima, najzanimljivije razdoblje bivše Jugoslavije.

I dok su gledatelji guglali odgovor kada će krenuti nova sezona, rastužio ih je glumac Slavko Sobin koji je utjelovio karizmatičnog Žungula. Serija se, objavio je to na Instagramu, miče s programa javne televizije.

“Žungule, frajeru, hvala ti na svemu. Večeras se opraštamo od CBS-a, nije do nas, mi bismo snimali zauvijek. Za objašnjenje i pitanja zašto ne, slobodno pišite na komunikacije@hrt.hr jer na kraju krajeva od vaše love se radi program. A ja bih samo zahvalio svima što ste nas pratili, voljeli i dali nam vjetar u leđa. Ogromni zagrljaj šaljem mojoj CBS obitelji, a pri tom ne mislim samo na ekipu nego na stvarno sve vas. Mama, prestani plakati”, napisao je Sobin.

Crno-bijeli svijet (foto: HRT PR)

Kako je HRT objasnio za portal Index.hr, riječ je o seriji iz vanjske produkcije koju je za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) snimila produkcijska kuća Interfilm sukladno članku 11. Zakona o HRT-u prema kojem je javni servis dužan najmanje 15 posto svog godišnjeg budžeta utrošiti na nabavu djela vanjske produkcije.

“Jučer, 25. ožujka, emitirana je posljednja epizoda treće sezone serije ‘Crno-bijeli svijet’ te napominjemo kako nije bila riječ o odluci da se serija više neće snimati, već se radi o redovnom završetku treće sezone, što je HRT cijelo vrijeme vrlo jasno i naglašavao. HRT je dana 15. ožujka objavio javni poziv za nabavu programa od neovisnih proizvođača audiovizualnih djela koji je otvoren do 15. travnja. Prema tome, postoji mogućnost da se serija nastavi”, stoji u odgovoru koji su s HRT-a poslali Indexu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.