Prati nas

Show

Nova karijera

Škoro (56) počinje predavati ekonomiju studentima Sveučilišta Sjever

Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja. Iako se nisam školovao do razine na kojoj sam sada želeći raditi u obrazovnom sustavu, mislim da svojim iskustvom i usvojenim znanjima i vještinama mogu pomoći budućim učenicima da napuste školske klupe s usvojenim praktičnim i aplikabilnim znanjima.

Objavljeno

|

Miroslav Škoro (screenshot: Campus Records)

Glazbenik Miroslav Škoro kojeg trenutno gledamo kao predsjednika žirija u televizijskom showu “Zvijezde pjevaju” u 57. godini života postao je suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin.

“Obrazujući se cijeli život u različitim školama, u raznim zemljama, pa i kontinentima, zaključio sam da je naš sustav obrazovanja počesto postavljen na način koji je pomalo neobičan i staromodan. Puno je teoretiziranja i učenja napamet, a premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem”, najavio je budućim studentima što mogu očekivati.

“Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja. Iako se nisam školovao do razine na kojoj sam sada želeći raditi u obrazovnom sustavu, mislim da svojim iskustvom i usvojenim znanjima i vještinama mogu pomoći budućim učenicima da napuste školske klupe s usvojenim praktičnim i aplikabilnim znanjima”, istaknuo je dr. sc. Miroslav Škoro koji nije samo glazbenik i znanstvenik, već u biografiji ima upisane i poslovne podvige kao što su generalni direktor diskografske kuće te aktualno vođenje vlastite vinarije.

Škoro je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u prosincu 2017. godine obranio doktorsku disertaciju “Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima globalizacije”. U rujnu prošle godine otkazao je koncerte zbog začepljenja žila i ugradnje četiri premosnice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.