Prati nas

Vijesti

Nova predsjednica

Višnja Fortuna nova je predsjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Na sjednici je u Nacionalno vijeće iz kvote Matice umirovljenika Hrvatske imenovana predsjednica Matice Višnja Fortuna umjesto dosadašnjeg člana, a ujedno i predsjednika Vijeća, Ante Gavranovića. Također, imenovana članica je jednoglasno odabrana za novu predsjednicu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Objavljeno

|

Matica umirovljenika Hrvatske
Višnja Fortuna (foto: Siniša Bogdanić)

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održana je 11. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Kako je izvijestilo Ministarstvo, teme sjednice bile su djelovanje Vijeća u zadnje dvije godine, održani sastanci u Ministarstvu unutarnjih poslova, Ravnateljstvu policije i Ministarstvu zdravstva vezano za Nacrt prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zahtjev za povećanje cenzusa za oslobođenje plaćanja premije dopunskog zdravstvenog osiguranja te o informacijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o ažurnosti izdavanja rješenja o mirovini.U Vijeće je ušla nova članica predsjednica Matice Višnja Fortuna umjesto dosadašnjeg člana, a ujedno i predsjednika Vijeća, Ante Gavranovića. Također, imenovana članica je jednoglasno odabrana za novu predsjednicu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Zaključeno je da će se plan rada za 2019. i 2020. godinu pripremiti za sljedeću sjednicu Vijeća koja će biti sazvana do sredine travnja.

Na sjednici Vijeća sudjelovali su državna tajnica Majda Burić, pomoćnica ministra Melita Čičak, predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

.

Vijesti

Dr. Miroslav Škoro bi mogao biti Kolindin protukandidat na izborima

‘Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač?’ misli Škoro.

Objavljeno

|

Autor

Rezultati istraživanja političkih preferencija građana HRejting o iznjedrili su jedno novo ime među potencijalnim predsjedničkim kandidatima, a koje je odmah u javnosti izazvalo veliko zanimanje, javlja HRT.

Miroslav Škoro, naš poznati glazbenik, prvi se put pojavio u ispitivanjima javnog mijenja i odmah dobio 9,4% potpore, što ga je svrstalo na visoko treće mjesto, iza predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.“Ako je holivudski glumac mogao dva mandata voditi svjetsku velesilu, ako je u Ukrajini prekjučer za predsjednika mogao prisegnuti bivši komičar, zašto na čelu Hrvatske, u kojoj se političari dosad nisu baš dokazali i iskazali, ne bi bio pjevač? Narod nešto traži, traži neku alternativu, traži neku opciju, a s obzirom na to da sam ja cijeli život pisao pjesme koje su vrlo povezane s tim narodom i s tom stvarnošću u kojoj živimo, pa ako narod nešto poručuje onda o tome treba razmisliti ozbiljno”, komentirao je osječki slavuj za javnu televiziju.

“”Nemojte podcjenjivati gospodina Škoru. Gospodin Škoro je ozbiljan intelektualac. Ne vidim zašto ne bi imao šanse. Naime, njegov će najveći problem biti taj ako HDZ bude imao nekog drugog svog kandidata, riječ je zapravo o njegovom prirodnom biračkom tijelu, ali koje je poslušno u odnosu na stranku i tu bi mogao biti njegov problem”, komentar je bivšeg predsjednika Ive Josipovića za N1.

Škoro, podsjetimo, nije samo pjevač. Doktorirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i predaje istu na Sveučilištu Sjever. u biografiji ima upisane i poslovne podvige kao što su generalni direktor diskografske kuće te aktualno vođenje vlastite vinarije.

Nastavi čitati