Matica umirovljenika Hrvatske
Višnja Fortuna (foto: Siniša Bogdanić)

Nova predsjednica

Višnja Fortuna nova je predsjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

Autor: • 05. 03. 2019. • Vijesti115 • Verzija za ispis Verzija za ispis

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održana je 11. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Kako je izvijestilo Ministarstvo, teme sjednice bile su djelovanje Vijeća u zadnje dvije godine, održani sastanci u Ministarstvu unutarnjih poslova, Ravnateljstvu policije i Ministarstvu zdravstva vezano za Nacrt prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zahtjev za povećanje cenzusa za oslobođenje plaćanja premije dopunskog zdravstvenog osiguranja te o informacijama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o ažurnosti izdavanja rješenja o mirovini.U Vijeće je ušla nova članica predsjednica Matice Višnja Fortuna umjesto dosadašnjeg člana, a ujedno i predsjednika Vijeća, Ante Gavranovića. Također, imenovana članica je jednoglasno odabrana za novu predsjednicu Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe.

Zaključeno je da će se plan rada za 2019. i 2020. godinu pripremiti za sljedeću sjednicu Vijeća koja će biti sazvana do sredine travnja.

Na sjednici Vijeća sudjelovali su državna tajnica Majda Burić, pomoćnica ministra Melita Čičak, predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.