Prati nas

Mozaik

Ljubavna priča se nastavlja

Vratio se Klepetan – proljeće može početi

‘Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam je li to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzet ću hamper s mesom. Ako priđe, onda je on’, rekao je Stjepan Vokić. I doista, Klepetan mu je prišao i odmah ‘pomlatio’ skoro dvije kile mesa. A kako i ne bi kad je iza njega let od čak 15.000 kilometara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Klepetan i Malena
Ilustracija (foto: Karsten Paulick/Pixabay)

Najljepša ljubavna priča u Hrvatskoj dobila je još jedan nastavak: rodan Klepetan vratio se svojoj Malenoj. I to poprilično rano!

Stjepan Vokić, koji brine o Malenoj preko zime, kaže da ga je Klepetan prilično iznenadio. “Iznenadio me jučer u 15 sati. Došla je grupa njih sedam roda, kružili su okolo. Dvojica su sletjela dole na igralište. Rekoh, nije vrag da je došao prije”, kazao je Vokić za Jutarnji list.


“Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam je li to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzet ću hamper s mesom. Ako priđe, onda je on!” I doista, Klepetan mu je prišao i odmah “pomlatio” skoro dvije kile mesa. A kako i ne bi kad je iza njega let od čak 15.000 kilometara.

Kad se najeo i oporavio od napornog puta, odmah je otišao do gnijezda svoje Malene gdje su se dvije rode počele nježno pozdravljati i čačkati kljunovima.

Podsjetimo, roda Malena nastradala je kad joj je lovac puškom ozlijedio krilo radi čega više ne može putovati na jug zajedno s drugim rodama. O njoj se prije 17 godina počeo brinuti gospodin Stjepan u malom slavonskom mjestu Brodskom Varošu, a čitava Hrvatska s netrpljenjem svakog proljeća očekuje povratak njezinog Klepetana i nastavak ove divne ljubavne priče koju prate i brojni svjetski mediji.

.

Mozaik

Počinje najveći filmski festival na svijetu

U sklopu festivala kojeg zajednički organiziraju Tribeca Enterprises i YouTube, bit će prikazano više od stotinu filmova po izboru selektora dvadeset i jednog vodećeg filmskog festivala iz više od 35 zemalja, uz prateći program razgovora, VR sadržaja i glazbenih nastupa.

Silvija Novak

Objavljeno

|

29. svibnja počinje najveći filmski festival na svijetu. No i taj će veliki kulturni događaj biti održan na internetu. Bez obzira na to što je ograničen samo na digitalnu sferu, festival “We Are One” doista će biti događaj bez presedana.

Naime, u sklopu festivala kojeg zajednički organiziraju Tribeca Enterprises i YouTube, bit će prikazano više od stotinu filmova po izboru selektora dvadeset i jednog vodećeg filmskog festivala iz više od 35 zemalja, uz prateći program razgovora, VR sadržaja i glazbenih nastupa.


Festival će trajati deset dana, a u središtu pažnje bit će oni filmovi koji donose promjene i povezuju globalnu publiku. “We Are One” filmski festival u potpunosti će se održati na YouTube kanalu u razdoblju od 29. svibnja do 7. lipnja.

Preko 35 zemalja predstavit će se s ukupno 23 narativna i osam dokumentarnih dugometražnih filmova, 57 narativnih i 15 dokumentarnih kratkih filmova, 15 arhivskih i četiri ekskluzivno festivalska razgovora, te pet programskih sadržaja iz domena virtualne realnosti, piše portal Arteist.

Detaljan program festivala možete pogledati na mrežnoj stranici festivala www.weareoneglobalfestival.com.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP