Prati nas

Mozaik

Vratio se Klepetan – proljeće može početi

‘Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam je li to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzet ću hamper s mesom. Ako priđe, onda je on’, rekao je Stjepan Vokić. I doista, Klepetan mu je prišao i odmah ‘pomlatio’ skoro dvije kile mesa. A kako i ne bi kad je iza njega let od čak 15.000 kilometara.

Objavljeno

|

Klepetan i Malena
Ilustracija (foto: Karsten Paulick/Pixabay)

Najljepša ljubavna priča u Hrvatskoj dobila je još jedan nastavak: rodan Klepetan vratio se svojoj Malenoj. I to poprilično rano!

Stjepan Vokić, koji brine o Malenoj preko zime, kaže da ga je Klepetan prilično iznenadio. “Iznenadio me jučer u 15 sati. Došla je grupa njih sedam roda, kružili su okolo. Dvojica su sletjela dole na igralište. Rekoh, nije vrag da je došao prije”, kazao je Vokić za Jutarnji list.“Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam je li to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzet ću hamper s mesom. Ako priđe, onda je on!” I doista, Klepetan mu je prišao i odmah “pomlatio” skoro dvije kile mesa. A kako i ne bi kad je iza njega let od čak 15.000 kilometara.

Kad se najeo i oporavio od napornog puta, odmah je otišao do gnijezda svoje Malene gdje su se dvije rode počele nježno pozdravljati i čačkati kljunovima.

Podsjetimo, roda Malena nastradala je kad joj je lovac puškom ozlijedio krilo radi čega više ne može putovati na jug zajedno s drugim rodama. O njoj se prije 17 godina počeo brinuti gospodin Stjepan u malom slavonskom mjestu Brodskom Varošu, a čitava Hrvatska s netrpljenjem svakog proljeća očekuje povratak njezinog Klepetana i nastavak ove divne ljubavne priče koju prate i brojni svjetski mediji.

.

Mozaik

Uskrsno dekoriranje doma i stola budi život u nama

Ako imate vremena i volje, prvo pogledajte što u kući imate; materijale i ukrase, pa na tom tragu napravite svoju blagdansku priču. Mi prilažemo nekoliko fotografija koje će vas možda inspirirati.

Objavljeno

|

Autor

Kada je riječ o blagdanskoj dekoraciji doma, dva su suprotstavljena tabora: oni koji u tome uživaju i oni koji su uvijek “iznad situacije i ne daju se impresionirati šarenilom”. I prvi i drugi u dokazivanju stava često pretjeraju.

Pusteni pilići, drveni zečići, vrbovo pruće, tulipani, maslačci i trave, sve će se to pored šunke i kolača naći na stolovima onih koji dom blagdanski dekoriraju. Ove je godine ponuda gotovih ukrasa veća no ikada, no još uvijek vrijedi pravilo da je jednostavnost najljepša, pogotovo ako je proizvod vaših ruku.Osim što je na više razina Uskrs znak buđenja novog životnog ciklusa, uskrsno uređenja doma i psihološki označava “službeni” kraj onoga što zovemo zimskom depresijom. Ako imate vremena i volje, prvo pogledajte što u kući imate; materijale i ukrase, pa na tom tragu napravite svoju blagdansku priču. Mi prilažemo nekoliko fotografija koje će vas možda inspirirati.

Nastavi čitati