Prati nas

Mozaik

Ljubavna priča se nastavlja

Vratio se Klepetan – proljeće može početi

‘Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam je li to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzet ću hamper s mesom. Ako priđe, onda je on’, rekao je Stjepan Vokić. I doista, Klepetan mu je prišao i odmah ‘pomlatio’ skoro dvije kile mesa. A kako i ne bi kad je iza njega let od čak 15.000 kilometara.

Objavljeno

|

Klepetan i Malena
Ilustracija (foto: Karsten Paulick/Pixabay)

Najljepša ljubavna priča u Hrvatskoj dobila je još jedan nastavak: rodan Klepetan vratio se svojoj Malenoj. I to poprilično rano!

Stjepan Vokić, koji brine o Malenoj preko zime, kaže da ga je Klepetan prilično iznenadio. “Iznenadio me jučer u 15 sati. Došla je grupa njih sedam roda, kružili su okolo. Dvojica su sletjela dole na igralište. Rekoh, nije vrag da je došao prije”, kazao je Vokić za Jutarnji list.

“Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam je li to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzet ću hamper s mesom. Ako priđe, onda je on!” I doista, Klepetan mu je prišao i odmah “pomlatio” skoro dvije kile mesa. A kako i ne bi kad je iza njega let od čak 15.000 kilometara.

Kad se najeo i oporavio od napornog puta, odmah je otišao do gnijezda svoje Malene gdje su se dvije rode počele nježno pozdravljati i čačkati kljunovima.

Podsjetimo, roda Malena nastradala je kad joj je lovac puškom ozlijedio krilo radi čega više ne može putovati na jug zajedno s drugim rodama. O njoj se prije 17 godina počeo brinuti gospodin Stjepan u malom slavonskom mjestu Brodskom Varošu, a čitava Hrvatska s netrpljenjem svakog proljeća očekuje povratak njezinog Klepetana i nastavak ove divne ljubavne priče koju prate i brojni svjetski mediji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.