Prati nas

Mozaik

Ljubavna priča se nastavlja

Vratio se Klepetan – proljeće može početi

‘Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam je li to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzet ću hamper s mesom. Ako priđe, onda je on’, rekao je Stjepan Vokić. I doista, Klepetan mu je prišao i odmah ‘pomlatio’ skoro dvije kile mesa. A kako i ne bi kad je iza njega let od čak 15.000 kilometara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Klepetan i Malena
Ilustracija (foto: Karsten Paulick/Pixabay)

Najljepša ljubavna priča u Hrvatskoj dobila je još jedan nastavak: rodan Klepetan vratio se svojoj Malenoj. I to poprilično rano!

Stjepan Vokić, koji brine o Malenoj preko zime, kaže da ga je Klepetan prilično iznenadio. “Iznenadio me jučer u 15 sati. Došla je grupa njih sedam roda, kružili su okolo. Dvojica su sletjela dole na igralište. Rekoh, nije vrag da je došao prije”, kazao je Vokić za Jutarnji list.


“Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam je li to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzet ću hamper s mesom. Ako priđe, onda je on!” I doista, Klepetan mu je prišao i odmah “pomlatio” skoro dvije kile mesa. A kako i ne bi kad je iza njega let od čak 15.000 kilometara.

Kad se najeo i oporavio od napornog puta, odmah je otišao do gnijezda svoje Malene gdje su se dvije rode počele nježno pozdravljati i čačkati kljunovima.

Podsjetimo, roda Malena nastradala je kad joj je lovac puškom ozlijedio krilo radi čega više ne može putovati na jug zajedno s drugim rodama. O njoj se prije 17 godina počeo brinuti gospodin Stjepan u malom slavonskom mjestu Brodskom Varošu, a čitava Hrvatska s netrpljenjem svakog proljeća očekuje povratak njezinog Klepetana i nastavak ove divne ljubavne priče koju prate i brojni svjetski mediji.

.

Mozaik

The Times nominirao Hrvatsku za najbolju zemlju svijeta

Hrvatska se tako našla u prestižnom društvu Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda. Glasati se može do kraja listopada.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Biste li rekli da je Hrvatska najbolja zemlja na svijetu? Poznati britanski listovi The Times i The Sunday Times te The Sun misle da je Hrvatska ako već ne najbolja, a ono u samom vrhu. Zato su našu zemlju i nominirali za prestižnu nagradu Best Country award 2020.

Uz Hrvatsku, u užem su se izboru našle i poznate svjetske turističke destinacije poput Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Italije, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.


Direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić, očekivano je presretan.

“Izuzetno smo ponosni na ovu nominaciju kojom smo učvrstili poziciju koju naša zemlja uživa na britanskom tržištu, a ujedno potvrdili da naše pojačane marketinške aktivnosti u Velikoj Britaniji daju odlične rezultate. Pozivam sve ljubitelje Hrvatske da iskoriste priliku i daju glas Hrvatskoj, koja je apsolutno zaslužila naći se na ovako važnoj listi”, kazao je Staničić, piše Jutarnji.hr.

Glasanje traje do kraja listopada, a o pobjedniku odlučuju čitatelji koji mogu glasati na ovom linku. Osim najbolje zemlje, na navedenom linku možete birati i najbolji grad, aviokompaniju i turoperatora.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP