Prati nas

Vijesti

Referendum

SDP i Živi zid pozvali građane da daju potpis za ’67 je previše’

Bernardić je pozvao građane da podrže tu inicijativu i tako kažu što misle o ‘ovom Vladinom pokušaju reforme po kojoj će građani raditi duže, primati manju mirovinu, a onda u toj mirovini živjeti još teže.

Objavljeno

|

Davor Bernardić (foto: Siniša Bogdanić)

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je punu potporu svoje stranke sindikalnoj referendumskoj inicijativi “67 je previše”. Sindikati će, podsjetimo, krajem travnja prikupljati potpisi za raspisivanje referenduma protiv odlaska u mirovinu u dobi od 67 godina.

Bernardić je pozvao građane da podrže tu inicijativu i tako kažu što misle o “ovom Vladinom pokušaju reforme po kojoj će građani raditi duže, primati manju mirovinu, a onda u toj mirovini živjeti još teže”.


Podršku Inicijativi dao je i Živi zid. “Spremni smo pomoći infrastrukturno i kadrovski  u prikupljanju potpisa za referendum kako bi se vratila dobna  granica za odlazak u starosnu mirovinu na 65 godina”, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare i dodao: “Mi u Živom zidu smatramo da je nehumano tražiti od građana da rade do 67 godina.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP