Prati nas

Vijesti

SDP i Živi zid pozvali građane da daju potpis za ’67 je previše’

Bernardić je pozvao građane da podrže tu inicijativu i tako kažu što misle o ‘ovom Vladinom pokušaju reforme po kojoj će građani raditi duže, primati manju mirovinu, a onda u toj mirovini živjeti još teže.

Objavljeno

|

Davor Bernardić (foto: Siniša Bogdanić)

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je punu potporu svoje stranke sindikalnoj referendumskoj inicijativi “67 je previše”. Sindikati će, podsjetimo, krajem travnja prikupljati potpisi za raspisivanje referenduma protiv odlaska u mirovinu u dobi od 67 godina.

Bernardić je pozvao građane da podrže tu inicijativu i tako kažu što misle o “ovom Vladinom pokušaju reforme po kojoj će građani raditi duže, primati manju mirovinu, a onda u toj mirovini živjeti još teže”.Podršku Inicijativi dao je i Živi zid. “Spremni smo pomoći infrastrukturno i kadrovski  u prikupljanju potpisa za referendum kako bi se vratila dobna  granica za odlazak u starosnu mirovinu na 65 godina”, rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare i dodao: “Mi u Živom zidu smatramo da je nehumano tražiti od građana da rade do 67 godina.”

.

Vijesti

Mesić o raspadu Jugoslavije: Trebali smo dogovoriti oročenu konfederaciju

Posljednji predsjednik SFRJ i bivši hrvatski predsjednik misli da se Jugoslavija nije trebala raspasti u krvavom ratu. Umjesto toga, smatra, trebalo je uvesti pokusni politički model s ograničenim trajanjem.

Objavljeno

|

Autor

Posljednji predsjednik Jugoslavije

Bivši hrvatski predsjednik u dva mandata Stipe Mesić komentirao je u Sarajevu raspad Jugoslavije. „Najkraće rečeno – ovaj rat nije bio potreban. Završio je s više od 100.000 mrtvih, a granice se nisu promijenile niti za jedan milimetar“, kazao je Mesić.

„Dakle, oni koji su željeli svoje političke ciljeve ostvariti kroz rat, nisu to uspjeli, ali su ostavili razoreno gospodarstvo, ubijene, ranjene… Taj rat je za svaku osudu! A, mogli smo doći do jednog normalnog političkog dogovora koji bi se zvao “oročena konfederacija” na tri do pet godina, pa da vidimo – ako stvari idu, dobro, ako ne idu, opet svatko sebi, ali kao prijatelji, i opet bismo zajednički nastupali, ali bez ijednog mrtvog. Međutim, oni koji su htjeli rat očito su u tome uspjeli, ali nisu ostvarili svoje ciljeve“, rekao je bivši predsjednik za Deutsche Welle.Mesić je sa Sarajevo Business foruma poručio: „Moja je poruka da zapamtimo sve što se događalo u povijesti, ali da rješavamo sadašnje izazove i da idemo u budućnost s otvorenim srcem i otvorenim željama koje možemo ostvariti.“

Nastavi čitati