Prati nas

Vijesti

Veliki povratak

Josipović se vratio, slijede li SDP-u bolji dani?

Nije objavljeno koliko stranka koju (isključivo) pamtimo po bizarnom predizbornom spotu donosi članova SDP-u, no jasno je da je u ovom pripajanju najvažniji Josipovićev transfer u Bernardićevo jato. Rezultati Cro Demoskopa objavljeni prije nekoliko dana pokazuju da ga za predsjednika želi nešto više ispitanika nego u ožujku, njih 8,1 posto.

Objavljeno

|

Ivo Josipović
Ivo Josipović (screenshot: Naprijed Hrvatska)

Ivo Josipović, za sada, jedini čovjek koji je na Pantovčaku ostao samo jedan mandat, praktički je ugasio svoju stranku Naprijed Hrvatska. S predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem potpisao je Sporazum o ujedinjenju i priključenju najvećoj oporbenoj stranci.

“Svjestan sam da je stranka Naprijed Hrvatska na političkoj sceni bila azil za socijaldemokrate koji se nisu prepoznali u politici koja se u vodećoj socijaldemokratskoj stranci vodila, ali prepoznali smo da je puno bolje ići na ujedinjenje – da smo jači, da smo brojniji, da djelovanje kroz jednu stranku nudi puno više nego puka koalicija”, objasnio je Josipović razloge ovom povratku u nekadašnju stranku.

Nije objavljeno koliko stranka koju (isključivo) pamtimo po bizarnom predizbornom spotu donosi članova SDP-u, no jasno je da je u ovom pripajanju najvažniji Josipovićev transfer u Bernardićevo jato. Rezultati Cro Demoskopa objavljeni prije nekoliko dana pokazuju da bi bivšeg predsjednika na Pantovčak vratilo nešto više ispitanika nego u ožujku, njih 8,1 posto.

No Bernardić kaže, o predsjedničkom kandidatu će odlučivati tek nakon europskih izbora: “U SDP-u vidim puno jakih kandidata koji mogu konkurirati na tim izborima. I Josipović, možda Picula, Milanović, Fred Matić. U SDP-u klupa je toliko široka da imamo velik broj potencijalnih predsjedničkih kandidata.”

Podsjetimo, nakon što je stranke Naprijed Hrvatska neuspješno završila pregovore o ujedinjavanju s GLAS-om, na sjednici Predsjedništva stranke Naprijed Hrvatska krajem siječnja jednoglasno je odlučeno da će predsjednik Ivo Josipović i članovi povjerenstva započeti pregovore o spajanju sa SDP-om. Josipović je stranku osnovao nakon gubitka predsjedničkih izbora 2015. godine kada je odbio poziv da se vrati u SDP.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.